Kasvojen aineenvaihduntaa voi stimuloida kauneushoitolassa, mutta myös helposti kotikonstein.

1. Sähköimpulssi 

Kauneushoitoloissa on käytössä laitteita, joiden antamat sähköimpulssit aktivoivat kasvojen pintaverenkiertoa ja ihon aineenvaihduntaa. Kuona-aineet poistuvat ihosta ja ravintoaineet imeytyvät entistä paremmin ihon pintakerroksiin.

2. Kasvoharja 

Kotikäyttöön on saatavilla sähkökäyttöisiä kasvoharjoja. Ne sopivat ihon kuorintaan ja verenkierron vilkastuttamiseen. Jos iholla on couperosaa, käsittely saattaa olla liian voimakas.

3. Jumppa 

Kasvojumppa sopii kaikille, ja sekin elvyttää verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Aiheesta on saatavilla kirjoja ja ohjeita löytyy myös verkosta. Esimerkiksi Työterveyslaitoksen Suu mutrulle -jumppa löytyy Youtubesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Naamio 

Useimmilla kosmetiikan valmistajilla on detox-naamioita, joiden sanotaan poistavan ihosta kuona-aineita. Naamio levitetään iholle ja sen annetaan vaikuttaa yleensä 10-15 minuuttia, minkä jälkeen iho huuhdellaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Hieronta 

Ammattilaisen tekemä kasvohieronta on nautinnollista, mutta kasvoja voi hieroa myös kotona ja tehdä viikoittaisesta hieronnasta oman kauneusrutiinin. Kirjastosta löytyy oppaita kasvohierontaan, mutta Youtubessa on monia opetusvideoita, joita seuraamalla voi tehdä hieronnan itelleen. Esimerkiksi täältä löydät englanninkielisen videon, jolla neuvotaan, miten tehdään nuorentava kasvohieronta.

Asiantuntijana Suomen Kosmetologikoulun opettaja Maria Shenshin.

Lue lisää: Tiesitkö, että proteiinin nauttiminen aterialla pitää aineenvaihduntasi kiireisenä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla