Kovalla pakkasella ei kannata käyttää vesipitoisia kasvovoiteita.
Kovalla pakkasella ei kannata käyttää vesipitoisia kasvovoiteita.

Pakkasilma ja paahtava sähkölämmitys kuivattavat ilmaa – ja samalla ihoa. Valmistaudu ajoissa, niin pääset vähemmällä kutinalla.

1. Iällä on väliä

Ihon pinta kuivuu, kun veden haihtumista estävien rasvojen määrä ihossa vähenee. Silloin vesi pääsee haihtumaan ihon syvistä kerroksista. Rasvojen määrä vähenee luonnostaan iän myötä, joten iäkkäiden iho on yleensä kuiva.

Kuori iho säännöllisesti.

2. Aloita ajoissa

Aloita tehokas kosteutus jo syksyllä, niin iho ei pääse talvella kuivumaan yhtä helposti. Kosteuttavat voiteet eivät imeydy kuolleen ihosolukon läpi. Kuori siis iho säännöllisesti. Hellän kuorinta-aineen sekoitat itse vaikkapa kookosöljystä ja sokerista.

3. Vaihda tuotteet

Öljypitoiset ja saippuattomat puhdistustuotteet käyvät talveen. Sopiva kosteusvoide löytyy kokeilemalla. Toisissa on vettä sitovia aineita, glyserolia ja glykolia. Levitä ne aina kosteaan ihoon. Rasvaiset voiteet estävät kosteuden haihtumisen. Niissä on vaseliinia ja parafiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä hankaa kuivaa ihoa pesusienellä tai harjalla.

4. Peseydy

Vastoin yleistä luuloa peseytyminen tai uinti eivät kuivata ihoa. Varo kuitenkin liian kuumaa vettä, sillä se kuivattaa ja rasittaa ihoa entisestään. Älä ikinä hankaa kuivaa ihoa pesusienellä tai harjalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huuhtele hiki iholta heti liikunnan jälkeen.

5. Ajoita oikein

Huuhtele hiki iholta heti liikunnan jälkeen. Levitä voide peseydyttyäsi, jolloin se imeytyy hyvin. Rasvaa iho ainakin puoli tuntia ennen ulosmenoa. Älä käytä kovalla pakkasella vesipitoisia kasvovoiteita, ne pahentavat pakkasen vaikutusta.

6. Muut keinot

Kuiva pakkanen ja tuuli nipistelevät ihoa. Suojaa kasvot huivilla tai hupulla ja kädet lämpimillä hansikkailla. Ilmankostutin auttaa kodin kuivaan sisäilmaan. Jos tilillä on ylimääräistä, reissaa etelään. Valo ja aurinko tekevät hyvää atooppiselle iholle.

Lähteet: allergiaterveys.fi, aava.fi, hyvaterveys.fi, terveyskirjasto.fi

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla