Maalaislääkäri Tapani Kiminkinen komentaa miehiä hoitamaan esinahkaansa.

Toinen haluaa seksiä jatkuvasti, mutta toista inhottaa koko touhu. Mikä neuvoksi?

– Elämä on kompromissien tekemistä. Jos toista rakastaa, on tultava vastaan. Jos koko ajan pihtaa, se on väkivaltaa, sanoo Tapani Kiminkinen.

Ikääntyessä seksuaalisuus muuttaa muotoaan. Kiminkinen neuvoo pariskuntia keskustelemaan siitä, miten intiimielämä hoidetaan. Hän muistuttaa, että konsteja on monia. Laakien laskemisen sijaan voi keskittyä toisen hyväilemiseen ja läheisyyteen. Käsipelilläkin homman voi hoitaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Läheisyyttä saadakseen täytyy kuitenkin pitää itsestään huolta. Kun värkit ja esinahat ovat kunnossa ja puhtaita eikä haju muistuta aseman vessaa, niin touhu on miellyttävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mielenkiintoinen artikkeli: Hiipuuko seksi hormonien mukana?

Hänen mukaansa naiset osaavat pitää paikoistaan paremmin huolta kuin miehet. Miehillä unohtuu erityisesti esinahan hoitaminen.

– Siinä pätee sama kuin armeijassa eli liikkuvat taakse. Esinahka vedetään taakse ja pestään kunnolla.

Pahimmassa tapauksessa esinahka umpeutuu ja liimautuu kiinni, jolloin pissa tulee neulanpään kokoisesta kolosta.

Katso myös Kiminkisen haastattelu: "Kilpirauhasen vajaatoiminta on muotisairaus"

Naisille hän suosittelee peseytymisen lisäksi paikallisia estrogeenivoiteita.

– Kun menopaussi alkaa, sanon naiselle, että tätä plaatua nyt sitten kahdesti viikossa loppuelämän ajan. Estrogeenivoide pitää limakalvot kunnossa ja estää virtsankarkailua.

Kiminkisen mukaan paikallisesti käytettävät ilman reseptiä saatavat estrogeenivoiteet eivät ole rintasyöpäriski. Suun kautta tai laastareina ja voiteina käytettävissä estrogeeneissä pitää noudattaa varovaisuutta. Näiden hyödyt ja haitat täytyy punnita lääkärin kanssa tarkkaan. Kiminkinen uskoo, että tulevaisuudessa estrogeenille löydetään turvallinen annostus oikein valituille potilaille.

Maalaislääkäriltä on juuri ilmestynyt uusi kirja Kiminkinen vastaa – 100 kysymystä lääkärille (Tammi). Siinä hän värikkääseen tapaansa ruotii erilaisia vaivoja päästä varpaisiin.

Lue lisää: Seksuaaliterapeutti: Kilpirauhasen vajaatoiminta voi viedä seksihalut

 

rukihinen

Kiminkinenhän se on näemmä ruvennut jumalaksi  meidän tavallisten pulliaisten seuraan.. olen seurannut juttujaan ja kaikkea se "jumala" joutuukin suoltamaan suuvärkistään että julkisuudessa säilyisi. Seksi asiat on kahden kauppa ja kiminkiselle korvapuusti.  Ei ole yleispäteviä ohjeita ,vaan jokainen ihminen ja sairaus on yksilöllinen..  Pihtaaminen väkivaltaa ja pah, sanon minä... Miettii nyt ukko ylijimala vähän niitä lausuntojaan.. Kuinka moni perheen äiti joka huoltaa useita lapsia ja kenties maatilaa ja sairaita vanhempiaan jne ..  saakaan kuulla että lääkärikin sanoi että jos et anna , harjoitat väkivaltaa????

Sisältö jatkuu mainoksen alla