Ennen oli kaikki paljon paremmin. Se tiedetään. Mutta kuinka moni on saanut aiemmin antibiootteja helpommin? Ainakin yksi lukija muistaa tällaiset ajat ja hän pyytää selitystä asiaan lääkäriltä.

"Olen jo toista kuukautta kröhässä.

Ikää on 72, mutta kunto hyvä.

Lääkäri epäili, että flunssa vain pitkittyy ja levätä pitäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä siinä on, ettei antibiotteeja enää saa, vaikka pyytäisi? Ennen sai, ja kun kuurin söi, ei köhiä ollut."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nimimerkki Tapani

Niinpä! Suomalaisista noin joka neljäs uskoo, että antibiootit auttavat vilustumiseen ja flunssaan. Tavallinen tapaus on potilas, joka vakuuttaa, ettei köhä hellitä ennenkuin saa kuurin. "Sillä se on ennenkin lähtenyt." Lääkärin on joskus vaikea vastustaa potilaan vahvaa toivetta, vaikka tietääkin, että kuuri tuskin on tarpeen.

Eivätkä turhat kuurit tietenkään ole pelkästään tällaisten potilaiden syytä. Antibiootteja tulee kirjoitettua äkillisiin keuhkoputkentulehduksiin ja lieviin poskiontelotulehduksiin, vaikka ne paranisivat todennäköisesti itsekseen. Tunnustan omatkin syntini tässä.

"Pieni ryhtiliike on paikallaan turhien kuurien karsimiseksi. "

Pieni ryhtiliike on paikallaan turhien kuurien karsimiseksi. Bakteerit kun kehittävät vastustuskyvyn antiobiooteille herkästi, mistä esimerkkinä ovat vaikeita infektioita aiheuttavat sairaalabakteerit. Turhat kuurit myös heikentävät suoliston normaalin bakteerikasvuston laatua, millä voi olla vaikutusta koko elimistön hyvinvoinnille.

Mitä haluat tietää terveydestä?

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla