Elimistön puolustuskykyä hoitavat hyvät bakteerit eli probiootit, kuten maitohappobakteeri. Nyt lääketeollisuus tarjoaa probiootteja ratkaisuksi muun muassa hiivatulehduksiin voiteena ja tamponeina.

Ruotsalainen lääkeyritys tuo markkinoille Ellen-tuotemerkin alla probioottisia tuotteita intimialueen hyvinvointiin. Tamponien ja intimivoiteiden uskotaan helpottavan muun muassa hiivatulehduksia tai hiivaepäilyjä tasapainottamalla intimialueiden ph-tasapainoa.

- Tuotteissa on sikäli hyvä ajatus, että suoliston kautta nautittavat maitohappobakteerit eivät teholtaan pääse meihin kovin helposti vaikuttamaan, kertoo Helsingin yliopiston elintarvikemikrobiologian professori Per Saris sanoo.

- Suolistomme on keskimäärin parin tenniskentän kokoinen ja aluetta suojaa lima. Kun tällaisella alueelle heitetään jukurttipurkki, ei sisältö kovin laajalle leviä, Saris jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän uskoo, että iholle tai intimialueelle kohdennetut probiootit voivat vaikuttaa elintarvikkeita tehokkaammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Apua äryneen suolen oireisiin?

Tulevaisuudessa tutkija näkee probiooteilla paljon mahdollisuuksia:

- Niiden avulla voidaan helpottaa aliravitsemusta ja ylipainoa, hoitaa tulehdustiloja, vähentää atooppista ihottumaa, hoitaa ärtynyttä suolta tai hoitaa laktoosi-intoleranssia, Saris sanoo.

- Vielä on kovin vähän tutkimusta ottaen huomioon, mitä mahdollisuuksia probiootit tarjoavat, Saris huomauttaa.

Olemme jo tottuneet nauttimaan maitohappobakteereista hyvinvointijuomina, tuoremehuissa ja hapatetuissa maitotuotteissa.

Lisätietoa intimialueen probiooteista voit kysyä apteekistasi ja www.ellenab.com

Lue lisää

Hoitavat ruokavaliot

Maito on terveysjuomaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla