Sari Immonen on ollut kaksi kertaa naimisissa. Molemmissa liitoissa hänen omat rajansa olivat haukusessa.

Sari Immonen, 55

”Olen maalaistalosta kotoisin ja kuusilapsisen perheen nuorimmainen. Olin ujo lapsi, ja kotona ei tunteita ilmaistu. Isä oli äkkipikainen ja hänen reaktioitaan sai jännittää.

Molemmissa liitoissa omat rajani olivat hakusessa.

Ensimmäisen kerran menin naimisiin 21-vuotiaana, ja olen ollut naimisissa kahdesti. Molemmissa liitoissa omat rajani olivat hakusessa. Toinen pitkä parisuhde oli erittäin vaikea. Mies oli isäni kaltainen, mutta halusin viimeiseen asti, että suhde olisi onnistunut.

Olin nelikymppinen, kun luin yhden yön aikana kaksi kertaa Sylvi-Sanni Mannisen kirjan Outolintu, erilainen. Ymmärsin, että en halua enää siirtää lapsilleni parisuhdemallia, jossa elin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Juhannuksena 2003 sain yhtäkkiä sanottua miehelleni vieraiden edessä, että olen väsynyt ylläpitämään iloista ilmapiiriä tässä perheessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eron jälkeen hain apua. Menin mielenterveystoimistoon ja kävin viitisen vuotta juttelemassa erikoissairaanhoitajan ja psykiatrin kanssa.

Olen kuunnellut liikaa muita ihmisiä.

Huomasin, että olen ollut liian kiltti ja kantanut myös muiden murheita. En ole osannut ystävystyä sellaisten ihmisten kanssa, joilta olisin itse saanut tukea. Nyt ystäväpiirini on sellainen, että voin tukeutua myös heihin. Olen aktiivisesti pyrkinyt kohtaamaan vaikeatkin tunteet ja tilanteet. Olen tehnyt työtä selvitelläkseni solmuja ja päästäkseni selville siitä, kuka minä olen, mitä oikeasti tunnen ja mikä on minulle hyväksi.

Tärkein oppimani asia on se, että luotan omaan intuitiooni. Se on aina ollut minulla vahva, mutta olen kuunnellut liikaa muita ihmisiä. Olen myös oppinut olemaan kiitollinen hankalille ajoille, sillä ne ovat opettaneet minut tekemään henkistä työtä itseni kanssa.”

Sarin vinkit

  1. Lue. Itsensä kehittämiseen on valtavasti kirjallisuutta, josta jokainen löytää mieleisensä.
  2. Hae apua. Ei kannata hävetä sitä, että hakee apua.
  3. Tee asioita, joista saat iloa. Itse kirjoitan runoja ja blogia osoitteessa ilonaika.blogspot.fi

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 17/2018.

Lue myös: 

Sisältö jatkuu mainoksen alla