Minkä vuoksi varpaankynsi kasvaa ylöspäin? Miten sitä hoidetaan? Jalkojen terveydenhoidon ammattilainen kertoo syyt tähän yleiseen vaivaan.

"Pienillä vauvoilla tämä kynsivaiva, lusikkakynsi, on fysiologinen kynsilevyn ollessa vielä hentoista. Useimmiten vaiva poistuu itsestään ajan myötä itsestään, kun kynsilevy vahvistuu suhteessa kynsipatjaan.

Vaiva voi olla myös perinnöllinen. Tyypillisesti syöpähoidon seurauksena saattaa kynsi tai kynsiä irrota ja irronneen kynnen alta tulla esiin hyvin ohut lusikkakynsi.

Lue myös: Tahdotko keveät kesäjalat? Jätä nämä asiat tekemättä

Aikuisilla esiintyvään lusikkakynsi-ilmiöön ei aina selkeää syytä pystytä nimeämään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lusikkakynnen kasvusuunta on ylöspäin, joten omahoitona kynsi on pidettävä lyhyenä, jotta se ei irtoa esimerkiksi jalkinetta pukiessa. Helpointa ohentaa viilaten ja leikata heti suihkun jälkeen, koska kynnet ovat silloin pehmeitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taustaa: Näin hoidat kovettumia, känsiä ja rakkoja

Jalkojen terveydenhoitoon erikoistunut jalkojenhoidon ammattilainen arvioi aina yksilöllisesti mahdollisuuden kynsiproteesin rakentamiseen. Sillä pyritään ohjaamaan kynnen kasvusuuntaa normaalimmaksi ja estämään kynnen ihon sisään kasvamisen alkaminen.

Asiantuntijana jutussa: Johanna Jääskeläinen, jalkojen terveydenhoitoon erikoistunut jalkojenhoidon ammattilainen, Podopoli"

Lue kattava varvaspaketti:

Sisältö jatkuu mainoksen alla