Kireät lihakset vetreytyvät tennispallon avulla ja pyörittely laittaa aineenvaihdunnan liikkeelle.

Käy kaikki liikkeet ensin läpi kehon oikealla puolella. Vaihda sitten pallo vasemalle puolelle ja aloita taas kohdasta 1.

Tee liikkeet tuntemuksiesi mukaan: pahalta ei saa tuntua!

1. Rintalihakset

Ota pallo vasempaan käteen ja pyörittele sillä kevyesti oikean solisluun ja rintalastan välistä aluetta kainaloa kohti. Näin saat avattua rintalihasten tiukkoja kudoksia. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Olkapäät

Seiso kylki seinää vasten niin, että jalat ovat reilusti irti seinästä. Laita pallo olkapään ja seinän väliin, nojaa siihen ja tee pientä sivuttaissuuntaista liikettä. Aseta jalat peräkkäin, niin saat paremman tukipinnan lattiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Lapaväli

Asetu selin seinää vasten jalat irti seinästä. Laita pallo lapaluun ja selkärangan väliselle alueelle. Nojaa palloon kevyesti ja tee pientä kyykkyliikettä – saat samalla reisitreenin! Nitkuttele palloa sen jälkeen myös sivusuunnassa.

4. Alaselkä

Seiso selkä seinää vasten. Pudota pallo alaselän ja pakara­lihaksen välimaastoon. Lisää painetta, vedä vatsa sisään ja purista pakarat, jotta alaselkä pyöristyy ja lihakset venyvät. Tee heijaavaa liikettä. Pallon ei ole tarkoitus kulkea selkärangan yli.

5. Pakarat

Tiputa pallo pakaran keski­vaiheille. Käänny 45 asteen kulmaan niin, että pallo asettuu pakaran sivukuoppaan seinää vasten. Paina jaloilla lattiaan, heijaa itseäsi palloa vasten ja tee pyörivää liikettä.

6. Jalkapohjat

Seiso ja laita pallo jalkapohjan alle. Älä paina, vaan käytä jalan omaa painoa. Rullaa palloa kevyesti edestakaisin, päkiästä kantapäähän. Lisää painetta pikkuhiljaa, mutta älä paina liian kovaa.

Lähde: Asiantuntijana fysioterapeutti ja liikunnanohjaaja Riikka Ilmivalta Virkisteri Oy:sta.

Vierailija

Temput sopivat terveille ja nuoremmille ihmisille. Noilla keinoilla saattaa vanhalle ja valmiiksi raihnaiselle käydä  köpelösti. Siis varovasti, jos on pakko kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla