Tiesitkö, että linssit sopivat monelle herkkävatsaiselle paremmin kuin pavut ja herneet? 

1. Hyvä vaihtoehto lihalle 

Pikkuruisista linsseistä valmistuu täyteläistä, edullista ja ravitsevaa ruokaa. Linssit ovat ravintoarvoltaan monipuolisia: ne pursuavat proteiineja ja sisältävät lisäksi runsaasti rautaa ja muita kivennäisaineita, kuituja ja antioksidantteja.

2. Painonhallitsijan ystävä 

Kuitupitoisten linssien syöminen auttaa alentamaan kolesterolia ja pitämään verensokerin tasaisena. Linssit sopivat hyvin myös painonhallintaan: linsseissä ei ole liiemmin kaloreita, mutta ne täyttävät mukavasti vatsaa ja pitävät kylläisenä pitkään.

3. Värikartta täyttöön 

Ravitsemuksellisesti eri linssilajeissa ei ole merkittäviä eroja. Linssit kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Vihreät ja ruskeat linssit sopivat keittoihin, patoihin ja salaatteihin, koska ne pysyvät keitettäessä paremmin koossa. Punaiset ja keltaiset linssit ovat soseutuvia ja sopivat keittojen ja patojen lisäksi pyöryköihin sekä pihveihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Papua vatsaystävällisempi 

Hernekasveihin kuuluva linssi, toiselta nimeltään kylvövirvilä, saattaa aiheuttaa herkimmille vatsavaivoja, etenkin isoina annoksina. Yleensä linssit kuitenkin sopivat herkkävatsaiselle paremmin kuin pavut ja herneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Helposti hyvää 

Linssit eivät vaadi liotusta ja esikeittämistä kuten pavut. Linssit pitää kuitenkin huuhtoa siivilässä ennen käyttöä, koska niissä saattaa olla pölyä ja muita epäpuhtauksia. Ne kypsyvät nopeasti, 10-20 minuutissa.

Asiantuntijana laillistettu ravitsemusterapeutti Katri Kaukio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla