Avokadon kivessä on runsaasti antioksidantteja. Voiko sen syödä? 

Olen kuullut, että avokadon kivi sisältää runsaasti antioksidantteja. Voiko kuoritun kiven syödä turvallisin mielin murskattuna myslin tai smoothien seassa? Jos kivi on terveellistä syödä, niin kuinka se säilyy? Voiko sitä säilyttää rouheena muutaman päivän kannellisessa rasiassa? Kuinka paljon siementä voi korkeintaan syödä päivittäin?
– Avokado päivässä

”Laita kivi muovipussiin ja murskaa se vasaralla.”

Ravitsemusterapeutti Heli Reinivuo vastaa:

Avokadon kiven voi syödä. Se sisältää liukoista kuitua ja antioksidantteja. Laita kivi muovipussiin ja murskaa kivi pieniksi paloiksi vasaralla. Hienonna palat tehosekoittimessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avokadon kiven säilyvyydestä ei ole tarkkaa tietoa, mutta se lienee sama kuin muillakin siemenillä. Ilmatiivis rasia sopii hyvin säilytykseen. Turvallista käyttöannosta ei ole tiedossa, joten annokset kannattaa pitää pieninä, 1–2 rkl rouheena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avokado itsessään on hyvin kuitupitoinen. Se lisää kylläisyyden tunnetta ja helpottaa vatsan toimintaa.

Lue myös:

Vierailija

Ei voi verrata kissoja ja lintuja siihen, mitä ihminen voi syödä. Papukaija ja kai muukaan lintu ei voi syödä mm. persiljaa.

Avokadon kiven olen aina heittänyt harmittavaisesti pois. Sehän on joskus hyvin iso ja menee painosta suuri osa hukkaan. Nyt luin monesta kohdasta, että kiven voi syödä. Voi jauhaa, paistaa, keittää j.n.e.  Kun kuulema KULUTTAJA-lehtikin on kuulema  kertonut, että voi sen syödä, niin aion ryhtyä napostelemaan. Hillitysti ensin, mitä vatsa sanoo.  Voihan sen ainesosille olla myös allerginen, joten on aloitettava varoen.

Kissoja ja lintuja

Kannattaisihan se hyödyntää, jos se on turvallista. Jossain luki lemmikki-kakadun kuolleen, avocadon siemenen ainesosiin, mikä lie totuus asiassa ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla