Ravintolisän ja verenpainelääkityksen yhteensopivuus mietityttää ET-lehden lukijaa. 

Käytän verenpainelääkkeinä Kerlonia ja Cardacea.

Sopivatko ne yhteen Vitaepron kanssa?

Eija, 58

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyllä ne sopivat. Vitaeprohan on ravintolisä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuoteselosteesta selviää, että kapselit sisältävät seleeniä, B12-, C-, D- ja E-vitamiineja, omega-3-rasvahappoja, kolmea luontaista kasvien väri- eli pigmenttiainetta sekä intialaisen pienen salaiolibaanipuun mahlaa.

Näillä ainesosilla ei ole sellaisia vaikutuksia tai ominaisuuksia, jotka pitäisi lääkehoidossa ottaa huomioon.

Ravintolisien sopivuus lääkehoidon kanssa on aina selvitettävä.

Mutta hyvä, että otat asian puheeksi. Ravintolisissä on sellaisiakin aineita, jotka voivat heikentää tai voimistaa lääkkeiden vaikutuksia huomattavasti.

Jos tuntee mieltymystä ravintolisien käyttöön, niiden sopivuus oman lääkehoidon kanssa on selvitettävä aina ennen käyttöä.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2019.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Omalta lääkäriltäni minä kysyisin. Paitsi jos tietäisin, että hän on ärhäkkä luontaistuotteiden vastustaja.

Lääkärilläsi on todella HYVÄ ammattilaisen etiikka! Älä vaan vahda lääkäriä?

Vierailija

Suosittelen lääkärin kanssa vakavia neuvotteluja. Apteekit myy mielellellään ja nk terveys kaupat sekä terveys lehdistön mainokset mutta ongelmana ei ole ainoastaan verenpainelääke jonka sivuvaikutukset yhdistyvät ravintolisässä oleviin sivuvaikutuksiin niin syntyy tilanne jossa tarvitaan sisäelinten kunnon huomioon ottaminen tarkoin, kuten maksan, sapen, munuaisten jne.

Tiedän, että on lääkäreitä jotka eivät salli ravintolisiä edes terveille yllä mainituistakin syistä. Tietysti on lääkäreitä jotka suorastaan mainsotavat tiettyjä tuotteita mutta mutta... aina kannattee ottaa yhteyttä vaikkapa lääkäriin.

Itse vuosia sitten otatin verikokeet vitamiineistä, mineraaleista jne ja tietokoneella googlasin esiin ravintoaineet jotka sisälsi itseltäni puuttuvia ja onnistuin löytämään kaikki.

Ravinnon suhteen on kuitenkin muistettava, että esimerkiksi rasvaliukoisissa vitamiinejä ei saa yliannostaa. Esimerkiksi D-vitamiini jota saa ravinnoista ja auringosta niin etenkin kesäisin voi käyttää mm sellaista maitotuotetta jossa ei ole D_vitamiinia niin välttyy vahingoittamasta sisäelimiä ja siten estää uusia sairauksia.

Joissakin, ellei paikissa terveyskeskuksissa on ravinto alaan erikoistunut joille kannattee tilata aika niin saa ammattilaisen tuella asioista tietoa myös pyytämällä asiakkaan terveyden tilan huomioon ottaen ja ne tiedot ovat usein kaikkein tärkeimmät ja antavat suuren hyödyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla