Leena Olsson on asunut Visbyssä vuodesta 1968. Hän käy kerran vuodessa Suomessa ja ostaa samalla lenkkimakkaraa ja nakkeja.

”Ystäväni Eila, 87, tulee perjantaisin kunnan kimppataksilla Sjonhemin kylästä asioille Visbyhyn. Kuskaan häntä autolla asioille, viimeksi piipahdimme verotoimistossa ja kukkakaupassa. Lopuksi käymme syömässä ja yhdessä ruokaostoksilla.

Tulin Gotlantiin vuonna 1968 opiskelemaan kieltä. Avioiduin, sain neljä poikaa ja erosin. Nyt nautin lapsenlapsista, 6- ja 2-vuotiaista tytöistä.

Työskentelin vuosia Svenska spelillä, mutta meidät vanhat laitettiin pois pari vuotta sitten. Hoidan erään yhdistyksen kirjanpitoa ja opastan suomalaisturisteja kesäisin. Tänä kesänä minulla on 20 opastusta. Lisäksi olen teatterin narikassa töissä ja näen esitykset maksutta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tapaan pikkutyttöjä, käyn vesi­jumpassa sekä zumbassa ja kävelen paljon. Kerran kuussa on Suomi-seuran kokous.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asun kerrostalossa, mutta unelmoin pihasta, jossa olisi tilaa viljellä. Viihdyn hyvin Visbyssä, sillä ilmasto on ihana ja ihmiset mukavia. Suomesta kaipaan lenkkimakkaraa ja nakkeja. Saan niitä kerran vuodessa, kun käyn Loimaalla äitiä tapaamassa.”

Kuka: Leena Olsson, 64, Visby
Paikka: Ravintola Rindi
Kahvini juon:  Mustana ilman sokeria. Juon myös teetä, ja välillä voi mennä monta päivää ilman kahvia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla