Kokki ja entinen kehonrakentaja Maija Silvennoinen on oppinut kolmen eron jälkeen luopumaan myös liiasta lepsuudesta.

Paljon puhutaan siitä, miten ihmisen pitäisi kasvattaa itselleen teflonpinta. Sellainen, ettei kaikki elämän lika tartu kiinni. Entistä tv-kokkia, Saarijärvellä asuvaa Maija Silvennoista, 53, katsellessa tuntuu, että hän itse on enemmänkin rautapannu.

– Viime aikojen oivalluksiani on se, että olen ollut liian hyväsydäminen ja lepsu. Vaikka sisäinen ääneni on varoittanut, en ole sitä kuunnellut, vaan antanut mätämunaksi tai myrkkykäärmeeksi toteamalleni tyypille aina uuden mahdollisuuden, Maija puhisee.

Moni nainen kuvittelee itsessään riittävän muutosvoimaa puolison tai kumppanin tarpeisiin. Vaikka loputon usko hyvään lienee vain itsensä pettämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Avioliitto on aina riski, kiteyttää Maija ja vakuuttaa, että kaikki kolme eroa ovat olleet omalla kipeällä tavallaan terveitä ratkaisuja. Kauan kypsyneitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voimasanojakin voimakastahtoinen nainen on tarvinnut.

– Mikä ei tapa, se vahvistaa! Siihen uskon. Silti välillä pitää toppuutella itseään, että annahan jo olla. Älä märehdi menneitä.

Tuollaisen asenteen hän toivoo kannattavan itseään jatkossakin.

– Mummoni oli samanlainen, kuoli saappaat jalassa. Koen väkeävästi olevani osa tätä naisten ketjua, jossa mennään ja tehdään, eikä uikuteta jokaista nuhaa, Maija naurahtaa.

Hän ymmärtää nyt senkin, että yletön vahvuus ja itsenäisyys saattavat ahdistaa joskus lähipiiriä. Itseään piiskaava kun tulee odottaneeksi myös muilta reipasta käytöstä.

– Tiedän, että minulla on kiusaus lähteä siihen rumbaan, mutta pidän varani. Olen entistä vakuuttuneempi nyt, että voin luottaa itseeni.

Artikkeli on osa Maija Silvennoisen haastattelusta ET Terveys -lehdessä 1/2014.

Lue lisää ET-lehden henkilöjuttuja täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla