Räväköillä lausunnoillaan kohauttanut lääkäri Antti Heikkilä muuttaa vaimonsa Maaritin kanssa Hampuriin, jossa omat teesit saavat paremman kasvualustan.

Antti Heikkilä on lääketieteen timo soini, jota on helppo vihata ja rakastaa.

Niin napakasti hän arvostelee päättäjiä ja terveydenhoidon perinteisiä näkemyksiä. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkärillä on myös kiistattomat ansionsa ja opetuslapsensa. Jo vuosikymmeniä sitten hän oivalsi, että krooninen kipu talttuu ani harvoin leikkaamalla, koska todelliset syyt ovat syvemmällä, ihmisen alitajunnassa.

– Ihmisellä on uskomaton kapasiteetti parantua, kun hän oivaltaa jotakin itsestään.

Viime vuosina Heikkilä on saarnannut vähähiilihydraattisen ravinnon puolesta, joka hänen vakaumuksensa mukaan voi auttaa syylästä syöpään.

– Paljon mikroravinteita sisältävällä ravinnolla voimme avata ja sulkea geenejä, myös niitä sairaudelle altistavia.

Vartin treeni toimii

– Suurin rakkaudenosoitus läheisille on pitää itsensä hyvässä kunnossa, kiteyttää Heikkilä.

Siihen tarvitaan oikean ravinnon lisäksi lepoa ja liikuntaa. Mutta ei mitä tahansa maratonia tai hikijumppaa.

– Kustannustehokkain tapa pitää keho ja hormonitoiminta vireessä on varttitunnissa hoituva Hiit, eli High-intensity interval -treeni. Kaksi kertaa viikossa riittää, lupaa Heikkilä.

Katso yllä video, jolla Antti perustelee miksi vartin Hiit-treeni on niin ylivoimaisen hyvä ja koukuttava laji myös varttuneelle väelle. Videolla treenaa Heikkilän vaimo ja tärkein työtoveri Maarit Heikkilä. Jos et näe videota yllä, katso se täällä etlehti.fi:ssä.

Lue Antti ja Maarit Heikkilän avoin haastattelu, jossa kerrotaan enemmän muun muassa Saksan-muutosta, 17. kesäkuuta ilmestyvästä ET-lehdestä 11/2015.

Aatos

Kohulääkäri Antti Heikkilä muuttaa Saksaan

Hei Antti ! Luin juuri kirjasi diabetes..... Tein jopa testin kun viljaa käyttää niin hyppäsi parin tunnin jälkeen sokeri tasolle 9. Mittaus on tehty noilla mitä monissa kaupungeissa annetaan ilmaiseksi. Staniinin vaikutuksen tiedän, olen kokeilut kahta, mutta niistä tulee yllättäviä lihasoireita milloin vain. Nakkasin ne nurkkaan. Kirja on todella loistava ja hyvä että olet eturivissä todistamassa lääke-ja ruokateollisuuden hallitsevuutta. Hyvä esimerkki työstäsi oli serkkutyttöni poika, jolla...
Lue kommentti
Vierailija

Kohulääkäri Antti Heikkilä muuttaa Saksaan

Vierailija 27.06.2015 klo 17:43 Vierailija 22.06.2015 klo 16:28 Juttuhan on yksinkertaisuudessaan niin ettei Suomessa suvaita tuollaista temperamenttia ja asioiden suoraa esittämistä, jota Heikkilä käyttää. Totuuksia ei täällä sallita Juttuhan on niin, että Heikkilän kirjat ja blogikirjoitukset ovat täynnä asiavirheitä. Näitä on käsitelty ympäri nettiä. Niinpä vain Heikkilän ohjeilla ihmiset paranevat. Taitaa olla kirjoittjalla virheTUKKI silmässä
Lue kommentti

Liisa Tavi laulaa nykyään tulevien äitien kanssa ja tekee hidasta musiikkia lapsille. 

Liisa Tavi, 61, tuli tunnetuksi laulajana vuonna 1979 kappaleella Lasta ei saa tukuttaa, joka voitti Ylen Levyraadin. Vuonna 1980 hän osallistui euroviisukarsintoihin kappaleella Nopea talven valo. Hänen äänensä kuuluu myös Rauli Baddingin Tähdet Tähdet -kappaleen kertosäkeessä.

Nykyään Tavi työskentelee äänihoitajana ja asuu Joensuussa lähellä Pyhäselän rantoja. 

– Euroviisut ja yleisölle laulaminen olivat kiinnostava matka, mutta en kaipaa lavoille enää. Lopetin laulamisen kokonaan kymmenisen vuotta sitten. Olin tehnyt laulajana paljon töitä entisen mieheni muusikko Pekka Tegelmanin kanssa ja avioeromme ero muutti ammatillista minäkuvaani.

Tavi alkoi pohtia uutta suuntaa uralleen.

– Aloitin ohjaamalla äänirentoutusryhmiä Helsingin asukastaloissa asukkaille, jotka olivat pääosin eläkeikäisiä. Rentoutushoidossa avattiin kehoa liikkeen kautta ja tutkittiin äänen resonoimista oman kehon sisällä.

Agit Prop etsi laulajaa Sinikka Sokan tilalle ja valitsi Liisa Tavin. Kuva vuodelta 1976, Sanoma-arkisto.
Agit Prop etsi laulajaa Sinikka Sokan tilalle ja valitsi Liisa Tavin. Kuva vuodelta 1976, Sanoma-arkisto.

Ääni apuna synnytyksissä

Vähitellen Tavi erikoistui ohjaamaan äänirentoutusta raskaana oleville naisille.

– Äänenkäyttö muuttaa synnytyskokemusta. Osa asiakkaistani on kertonut, että he eivät ole tarvinneet synnytyksessä lainkaan kipulääkitystä. Heidän oman äänensä resonointi heidän kehossaan ja hengitysharjoitukset ovat kantaneet heidät läpi synnytyksen. Musiikilla on valtava vaikutus kehon rentoutumisessa ja rauhoittamisessa. Yleensä äänihoitoa käytetään synnytyksessä kuitenkin kipulääkityksen ohella.

Vielä 1980-luvulla äänihoito ei ollut osana synnytysvalmennusta. Tavin oma esikoinen syntyi Tuula Amberlan Lulun tahtiin, sillä joku oli kääntänyt synnytyssalissa radion päälle.

Tämän vuoden syyskuussa Tavi opiskeli doulaksi.

– Omien lasteni syntymästä on jo kolmisenkymmentä vuotta, joten halusin ammattini puolesta virkistää muistiani synnytyskokemuksesta. En ollut mukana oman lapsenlapseni synnytyksessä, mutta olin kyllä poikaani jatkuvasti puhelinyhteydessä ihmeen tapahtuessa.

Hidasta musiikkia lapsille

Liisa Tavi kertoo kasanneensa useamman vuoden lapsille ja vanhemmille suunnattua levyä.

– Tuota levyä on tehty kuin Iisakin kirkkoa, sillä rahoitamme tuotannon omasta kukkarostamme, laulaja puuskahtaa.

Tavin, muusikko Safka Pekkosen ja säveltäjä Aija Leinosen tavoitteena on tarjota pirteiden renkutuksien sijaan rauhallista musiikkia vanhemmille ja lapsille.

– Matalan pulssin kappaleiden tarkoituksena on rauhoittaa lapsia ja heidän vanhempiaan, Tavi kertoo.

Liisa Tavi, 61.
Liisa Tavi, 61.

Liisa Tavin omat kappaleet käsittelivät aikanaan inhimillisyyttä. Julkisuuteen Tavi nousi vuoden 1979 kappaleellaan Lasta ei saa tukuttaa. Pelle Miljoonan kirjoittama sanoitus otti kantaa lasten kaltoin kohteluun ja kasvatukseen.

– Oma näkemykseni on aina ollut se, että elämän ensimmäiset askeleet ovat äärimmäisen tärkeitä. Varhaislapsuus saattaa olla jopa elämämme tärkeintä aikaa, sillä lapset saavat jo hyvin nuorina eväät itsensä hyväksymiseen.

Tavi seuraa tällä hetkellä oman kolmivuotiaan lapsenlapsensa elämää ja kehitystä.

– Kouluissa ja tarhoissa meininki voi olla aika levotonta rauhallisillekin lapsille. Tämä levy tuo toivottavasti rauhaa hektisten tilanteiden keskelle. Kaiken lastenmusiikin ei tarvitse olla reipasta ja hauskaa irrottelua, sen vuoksi olemme tehneet tietoisesti hitaita kappaleita.

Pirkko Pitkäpaasi sai idoliltaan yllättävän huomionosoituksen vuonna 1978.

Pirkko Pitkäpaasi, 62, Helsinki:

"Tauno Palo on suuri idolini. Olen katsonut Kulkurin valssin ja Rosvo-Roopen varmaan kymmeniä kertoja. Hän oli lahjakas näyttelijä, mutta kyllähän se charmin ydin oli jumalainen ulkomuoto. Pehmeä, naisiin sortuva heikko mies tietysti, mutta se palava katse! Suomen Clark Gable ilman muuta.

Helsingissä kaikki tiesivät, että Tauno Suuren kantapaikka oli Elite-ravintola Töölössä. Ei sinne hänen takiaan monikaan mennyt, se oli ja on yhä suosittu ravintola muutenkin. Mutta siellä hänet saattoi nähdä kantapöydässään. 1970-luvulla hän oli jo vanha mies, mutta se sytyttävä katse hänellä oli elämänsä loppuun asti. Sen voi nähdä hänestä kertovissa dokumenteissakin.

"Ennen kuin ehdin ajatella mitään, hän oli polvillaan edessäni ja lauloi minulle serenadin."

Talvella 1978 olin Elitessä isomman seurueen kanssa, meitä oli monta pariskuntaa. Ravintola oli täynnä, puheensorina melkoinen. Yhtäkkiä kuulen, että takana joku mies kysyy jotain poikaystävältäni, tulevalta mieheltäni. Käännyn. Se on Tauno Palo. Ja ennen kuin ehdin ajatella mitään, hän on polvillaan edessäni ja laulaa minulle  serenadin.

Olin niin häkeltynyt, ettei mieleeni jäänyt, mitä hän lauloi, eikä sekään, miten ympärilläni siihen reagoitiin.

Olin tietysti otettu, että suuri idolini on siinä polvillaan edessäni, mutta vähän kiusaantunutkin tästä odottamattomasta huomiosta. Miksi minä? No, olihan minulla silloin pitkä vaalea tukka...

Nyt muistelen tapahtumaa tietysti suurella lämmöllä. Hauskinta on, että 89-vuotias äitini pyytää vieläkin aina silloin tällöin, että kerro taas se, kun Tauno Palo lauloi sinulle."


Muisto on julkaistu ET-lehden numerossa 12/2014.