Elämä kolhii ja uuvuttaa, tietää elämäntaitovalmentaja Eve Arpiainen omasta kokemuksesta. Samoin sen, että jokaisen meidän sisällä on luovuutta, rohkeutta, inspiraatiota ja viisautta, vain odottamassa käyttöön ottamista.

– Olen elänyt uuvuttavia vuosia, nyt olen astumassa takaisin elämään. Moni on kokenut samaa, heitä haluan auttaa, sanoo Eve Arpiainen, 63, entinen menestyvän perheyrityksen design director,  vaimo ja perheenäiti nykyisin elämäntaitokouluttaja, henkilökohtainen mentori ja parisuhdekonsultti.

Eve joutui luopumaan entisestä superelämästään raskaan eroprosessin myötä. Moni asia teki kipeää, mutta onnekseen hän oli jo pitkään ennen tätä hakenut vastapainoa kiireelle ja ”onnistumisen umpiolle”, kuten hän tuota aikaa kuvaa.

Eve joutui luopumaan superelämästään raskaan eroprosessin myötä

Reiki-, ja valmentajaopintoja, psykologiaa avoimessa yliopistossa, Ladies business school, hyvinvointialan ammattitutkinto. Siinä pieni osa Even koulutushistoriasta. Siihen kuuluu myös tutustuminen amerikkalaisen psykoanalyytikon Jean Shinoda Bolenin työhön ja kirjoituksiin, jotka käsittelevät naisten voimaantumista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikissa naisissa on jumalatar

Bolen kehitti ajatuksen jumalattarista meissä naisissa. Hän havaitsi, että meillä kaikilla on roolit, joista saamme voimaa. Even valmennusaiheista yksi onkin nimeltään Jumalattaret meissä naisissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meidän jokaisen sisällä on viisas sielu, joka tietää, mitä meidän pitää tehdä. Sinä itse ohjaat omaa elämääsi. Jos toimii itseään vastaan, heikkenee ja joutuu muiden armoille, Eve uskoo.

– Sisäiseen minään tutustuminen on pitkä ja vaiherikas matka, Eve muistuttaa. Tarkoituksena on oppia rakastamaan ja arvostamaan itseään. Olemaan itselle hellä.

Tarkoitus on oppia rakastamaan itseään – olemaan itselle hellä

– Kun esiin pulpahtelee epäilyksiä vaikkapa omasta arvosta, voi kysyä itseltään ”kenen sanoja nuo ovat, kuka minua moitti tai syyllisti”.

Omien voimien löytäminen ja usko niiden olemassaoloon saattaa viedä aikaa.

– Toki tapaan myös epäilijöitä, joiden mielestä nämä ajatukset ovat ihan hölynpölyä. Oma kokemukseni kuitenkin on, että silloinkin voi olla onnellinen, kun asiat menevät pieleen.  Jos tänään on huono päivä, huomenna on parempi.

 

 

Vierailija

Normaali naiseutensa ja itsensä tunnustava nainen, ei koskaan, ei ikinä voi nostaa itseään jumalattareksi, pelkkä ajatuskin on täysin absurdi. On arvokasta tunnustaa ihmisyytensä naisena ja arvostaa itseään, mutta nostaa jumalattareksi, se on lähinnä pilkkaa itseään kohtaan.

Vierailija

Sisäinen jumalatar, mitähän se olisi? Voin nykyään paremmin kuin koskaan. Tuntuu että olen tarpeeksi ja se on kaiken a ja o.

Sisältö jatkuu mainoksen alla