Naisten yhteishevonen on puolitoistavuotias orivarsa Drop de Sardane.
Naisten yhteishevonen on puolitoistavuotias orivarsa Drop de Sardane.

Kymmenen naista päätti ostaa yhdessä ravihevosen ja murtaa käsityksen miehisestä ravimaailmasta.

Porukkaa yhdistää rakkaus hevosiin ja se, että he ovat naisia. 

– On se totta, että ravimaailma on vielä aika miehinen, joten kyllä tällainen naisten ravikimppa kiinnostaa ihmisiä, yksi kimppalaisista, orimattilalainen Kaisa Tommila kertoo. 

Kavioita ja kuohuviiniä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ihan ensimmäisenä naiset päättivät valita hevoselle valmentajan. Siis ennen kuin edes heillä oli koko hevosesta tietoa. Sitten he lokakuussa matkasivat Normandiaan varsahuutokauppaan ostamaan hevosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se oli todella hauska reissu. Huutokaupassa oli esillä yli 800 varsaa, joten siellä oli aikamoinen hulina. Me olimme etukäteen ajatelleen, että ostamme naisporukalle sopivasti tamman, mutta päädyimmekin mustaan oriin, Kaisa Tommila kertoo.

Huutokaupassa varsa tutkittiin tarkoin, sitä juoksutettiin, jotta sen liikkeet nähtiin hyvin ja tutkittiin muutenkin käytöstä, jalkoja ja sukutaustaa. Loppujen lopuksi naiset olivat hyvin yksimielisiä päätöksestä. 

– Kaupan jälkeen me kävimme laukkakisoissa, Bartabas-hevossirkuksessa, maistelimme kuohuviinejä ja teimme ostoksia. Nyt meillä on hyvä syy lähteä aina pari kertaa vuodessa tarkastamaan sijoituksemme vointia, hän kertoo. 

Ravihevoskimppaan kuuluvasta Brita Flanderista kerrottiin enemmän ET-lehden numerossa 17/2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla