Helsinkiläisen Rauni Uimosen, 75, vuoden kohokohta on kevät. 

- Rakastan mullan tuntua käsissä.

"Kevät ei tuntuisi miltään ilman rakasta siirtolapuutarhamökkiäni Helsingin Vallilassa. Olen viljellyt kukkia ja syötävää siellä jo 40 vuotta.

Rakastan mullan tuntua käsissä. Puutarhassa yhdistyvät huvi ja hyöty. Kasvua on mahtavaa seurata, ja yhtä mukavaa on korjata satoa syötäväksi. Kasvisten lisäksi saan puutarhastani pari sataa litraa marjoja.

Tämä on edullinen harrastus, sillä idätän itse taimet siemenistä. Esimerkiksi orvokin taimi maksaa 2,50 euroa, mutta samalla hinnalla saan kokonaisen siemenpussin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvun ihmeen seuraaminen on kevään kohokohta. Kun herään aamulla, käyn heti tarkistamassa tomaatin, samettiruusun ja orvokin taimet ikkunalaudalla. Ovatko ne kasvaneet? Välillä rauhoittelen, että älkää kasvako liian nopeasti, sillä teistä pitää tulla vahvoja. Joskus saatan moittia niitä hitaudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulppaanien aika on ihmeellisen kaunista. Minulla on ainakin sata tulppaania siirtolapuutarhassa.

Huhtikuussa rapsutan mökkiäni ja maalaan sen uudelleen, koska puutarhakausi alkaa toden teolla vasta maan lämmettyä toukokuussa. Monivuotiset tulppaanit ovat upeimmillaan huhti-toukokuun vaihteessa.

"Sain viherpeukalon jo lapsuudenkodissa Kurikassa, missä äiti viljeli puutarhassa kaikki ison perheen tarvitsemat kasvikset."

Jokainen kaupunkilaisviljelijä tietää, että rahansäästön takia ei vihanneksia viljellä, vaan rakkaudesta puutarhaan. ”

– Rauni Uimonen, 75, Helsinki

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla