Tukholmalainen nainen liehuttaa pitkää tukkaansa vapaana ja kietoo hartioilleen saalin.
Tukholmalainen nainen liehuttaa pitkää tukkaansa vapaana ja kietoo hartioilleen saalin.

Kun tukholmalainen täti Monika lähtee torille, laukku heiluu ketjujen varassa.

Oletko jo huomannut, että Tukholman eri kaupunginosissa pukeudutaan eri tyylein?

Muotiblogia Tukholmassa kirjoittavan Minttu Paakkulaisen mukaan Östermalmilla nähdään paljon Chanelia, Vasastanin tuntomerkki ovat merkkifarkkuihin pukeutuneet lattemammat ja -isät vauvoineen. Söder ja Hornstull taas ovat hipsterien valtakuntaa.

– Täällä eivät iäkkäämmätkään naiset näytä tätimäisiltä. Tukholmalaiset ovat tyylikkäitä ja satsaavat ulkonäköön ja vaatetukseen – myös miehet. Naisilla on pitkät hiukset ja ne pidetään ponnarilla tai ne saavat liehua vapaana. Myös vanhemmilla naisilla, Minttu kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Iäkkäämmätkään naiset eivät näytä tätimäisiltä."

Minttu Paakkulainen sanoo, että voisi kulkea ruotsalaisten suunnittelijoiden vaatteissa vaikka koko loppuelämänsä. Ruotsissa kun ei tehdä muotia vain teineille, vaan myös keski-ikäiselle naiselle löytyy mielenkiintoisia, kropalle armeliaita leikkauksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suomalaisetkin osaavat

Ruotsiin kotiutunut suomalainen Minttu kertoo rakastavansa Tukholmaa.

– Tukholma on ihana, asukkaat ystävällisiä ja kohteliaita. Mutta ikävöin Suomea ja olen sydämeltäni ikuisesti suomalainen, Minttu tunnustaa.

"Kun Tukholmassa jokin on in, kaikkien pitää saada se."

– Suomalaiset ovat yksilöllisempiä kuin ruotsalaiset. Kun Tukholmassa jokin on in, kaikkien pitää saada se. Helsinki on Tukholmaa värikkäämpi. Hämmästyn joka kerta uudelleen 1960–70-luvun printeistä. 

Trendit muotiviikoilta

Minttu Paakkulainen muutti perheensä kanssa Tukholmaan vuonna 2000. Minttu huolestui oman suomen kielensä rapistumisesta ja päätti alkaa kirjoittaa blogia.

Hän oli opiskellut muotitieteen maisteriksi, joten aihe rajautui muotiin. Blogi oli ensimmäisiä suomalaisia muotiblogeja ja keräsi nopeasti paljon lukijoita. Usean vuoden ajan blogi työllisti Mintun täyspäiväisesti.

Nykyään bloginpitäjä tekee päivätyökseen muuta, mutta blogiinsa hän suhtautuu edelleen vakavasti. Päivityksiä ilmestyy melkein joka päivä ja vapaa-aika kuluu usein kuvausten ja kirjoittamisen parissa. Minttu ei kuitenkaan juuri kiertele kaupoissa vaan käy haistelemassa trendejä ja hakemassa vaikutteita esimerkiksi Tukholman muotiviikoilta.

Hämää olevasi tukholmalainen!

  • Vedä jalkaan siistit pillifarkut, pue päälle kauluspaita ja kauniisti leikattu naisellinen nahkatakki ja hartioiden ympärille kääräisty saali.
  • Laukku on nyt iltalaukun kokoinen ketjulaukku, isot laukut ovat jääneet pois. 
  • Leveitä lahkeita ei vielä juuri näy, vaikka niiden ennustettiin palaavan muotiin jo tänä vuonna.
  • Neuvot Minttu Paakkulainen, Mintun blogi
Sisältö jatkuu mainoksen alla