Kesätoimittajamme Paula Grekelä bongasi Helsingin keskustasta kuusi paria aurinkolaseja ja selvitti tarinat niiden takana. Tärkeimmiksi ominaisuuksiksi nousivat UV-suoja ja hyvä istuvuus.

1. Mistä olet hankkinut ylläsi olevat aurinkolasit?

2. Kuinka paljon aurinkolaseja omistat?

3. Millaiset ovat mielestäsi hyvät aurinkolasit?

Niina, 50

1. Aurinkolasini ovat Malagasta. Valintaperusteenani oli mainio istuvuus ja RayBan –merkin laadukkuus.

2. Minulla on paljon aurinkolaseja. Käytän niitä paitsi asusteena, myös urheillessa ja golfatessa.

3. Hyvissä aurinkolaseissa on laadukkaat linssit, joiden läpi näkee selkeästi ja siristelemättä. Minulla on kuivat silmät, joten aurinkolasit ovat tällä kelillä itselleni tärkeät

 

Irmeli, 61

1. Olen hankkinut Marc Jacobs -lasini Kirkkonummelta, Silmän Ilo –liikkeestä. Ystäväni on siellä töissä optikkona. Hän suositteli minulle juuri näitä laseja.

2. Minulla ei ole muita aurinkolaseja kuin nämä, mutta ne kulkevat mukanani kaikkialla. Yhdet hyvät lasit riittävät.

3. Aurinkolasien täytyy olla tarpeeksi suuret. Kaksiteholasit ovat kätevät, jos kärsii näköongelmista. Merkki ei ole tärkeä, vaan se, miltä lasit näyttävät.

 

Heikki, 63

1. Olen ostanut RayBan -merkkiset lasini Thaimaasta. Ne istuvat moitteetta ja näyttävät hyvältä.

2. Omistan muutamat aurinkolasit. Pidän eniten kevyen mallisista laseista, jotka eivät paina kasvoja.

3. Hinta-laatusuhteen täytyy olla kunnossa. Lasit eivät saa olla liian tummat, jotta linsseistä näkee vaivatta läpi. Lasien tulee myös suojata UV-säteilyltä.

 

Anna-Liisa, 80

1. Olen hankkinut lasini Stockmannilta. Ihastuin niiden ulkonäköön, sillä lila on lempivärini.

2. Minulla on kahdet aurinkolasit. En juuri pidä toisista laseistani, vaikka ne ovatkin laadukkaat RayBanit.

3. Lasien täytyy olla tarpeeksi suuret ja suojata haitalliselta UV-säteilyltä. En itse ostaisi aurinkolaseja pelkän merkin perusteella. Käytännöllisyys on tärkeämpää.

 

Matti, 57

1. Aurinkolasini ovat Lahden halpaliikkeestä. Niissä on UV-suoja ja ne istuvat tukevasti.

2. Minulla on kolmet aurinkolasit. Säilytän tavallisesti yhtä paria autossa. Käytän laseja myös pyöräillessä.

3. Lasit eivät saa olla liian kalliit. Halpojen lasien rikkoutuminen tai hukkuminen ei ole suuri murhe. Uusimmat aurinkolasini olen hankkinut kirpputorilta kahdella eurolla.

 

Lilli, 86

1. Nämä RayBanit olen ostanut Eilatista, Israelista. Ne ovat kestäneet käytössä jo kolme vuotta. Olen saanut paljon positiivista palautetta lasieni väristä.

2. Minulla on näiden lasien lisäksi kaksi paria aurinkolaseja. Yhdet valkoiset ja yhdet keltaiset, joissa on tiikerikuviota. Värikkäät aurinkolasit ovat kiva yksityiskohta asukokonaisuudessa.

3. On tärkeää, että lasit suojaavat UV-säteilyltä. Lämpimään lomakohteeseen matkustaessani valitsen sellaisen parin, jossa on tavallista tehokkaampi UV-suoja.

 

Tämä juttu aloittaa viikoittain verkossamme ilmestyvän kesäsarjan, jossa poimimme katukuvan parhaimmat pukeutujat ja tyylikkäimmät asusteet.