Lautanen täynnä A-vitamiinia. Maksa, porkkana ja bataatti ovat mainio valinta.
Lautanen täynnä A-vitamiinia. Maksa, porkkana ja bataatti ovat mainio valinta.

A-vitamiinin täydentämiseksi kannattaa ateriaksi tehdä maksapihvejä, joiden kanssa tarjotaan herkullista bataatti-porkkanamuhennosta.

Bataatti-porkkanamuhennos

4 annosta

600 g bataattia
300 g porkkanaa
noin 2 dl keitinlientä
2 rkl raastettua piparjuurta
50 g voita
½ –1 tl suolaa

  • Kuori ja paloittele juurekset. Lohko bataatti reiluiksi paloiksi ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyisivät yhtä aikaa.
  • Keitä juurekset kypsiksi. Ota osa keitinliemestä talteen. Soseuta juurekset monitoimikoneessa. Lorauta joukkoon keitinlientä, niin että saat soseesta notkean.
  • Lisää joukkoon raastettua piparjuurta sekä nokare voita. Ripauta suolaa maun mukaan.

Maksapihvit

4 annosta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

600 g naudanmaksaa
1 rkl voita tai öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sitruuna
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl silputtua timjamia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Poista maksasta kalvot. Leikkaa pala reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  • Viipaloi valkosipuli ohuiksi lastuiksi ja kuumenna rasva pannulla.
  • Lisää valkosipuli paistinpannulle muutamaksi minuutiksi kuullottumaan. Lisää maksapihvit pannulle ja paista pari minuuttia puoleltaan.
  • Kun käännät pihvit, purista joukkoon puolen sitruunan mehu. Leikkaa toinen sitruunan puolikas ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet pannulle maksapihvien joukkoon.
  • Pippuroi ja suolaa pihvit. Lisää lopuksi joukkoon silputtu timjami.
     
Sisältö jatkuu mainoksen alla