
Lautanen täynnä A-vitamiinia. Maksa, porkkana ja bataatti ovat mainio valinta.
A-vitamiinin täydentämiseksi kannattaa ateriaksi tehdä maksapihvejä, joiden kanssa tarjotaan herkullista bataatti-porkkanamuhennosta.
Bataatti-porkkanamuhennos
4 annosta
600 g bataattia
300 g porkkanaa
noin 2 dl keitinlientä
2 rkl raastettua piparjuurta
50 g voita
½ –1 tl suolaa
- Kuori ja paloittele juurekset. Lohko bataatti reiluiksi paloiksi ja porkkanat pienemmiksi paloiksi, jotta ne kypsyisivät yhtä aikaa.
- Keitä juurekset kypsiksi. Ota osa keitinliemestä talteen. Soseuta juurekset monitoimikoneessa. Lorauta joukkoon keitinlientä, niin että saat soseesta notkean.
- Lisää joukkoon raastettua piparjuurta sekä nokare voita. Ripauta suolaa maun mukaan.
Maksapihvit
4 annosta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
600 g naudanmaksaa
1 rkl voita tai öljyä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sitruuna
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl suolaa
1 dl silputtua timjamia
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Poista maksasta kalvot. Leikkaa pala reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi.
- Viipaloi valkosipuli ohuiksi lastuiksi ja kuumenna rasva pannulla.
- Lisää valkosipuli paistinpannulle muutamaksi minuutiksi kuullottumaan. Lisää maksapihvit pannulle ja paista pari minuuttia puoleltaan.
- Kun käännät pihvit, purista joukkoon puolen sitruunan mehu. Leikkaa toinen sitruunan puolikas ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet pannulle maksapihvien joukkoon.
- Pippuroi ja suolaa pihvit. Lisää lopuksi joukkoon silputtu timjami.
Seuraa meitä Facebookissa