Mitä tapahtuu tiedoilleni, jotka olen syöttänyt nettikilpailujen yhteistyölomakkeille, sen jälkeen kun siirryn pois kilpailusivuilta? Pitääkö minun poistaa tiedot jotenkin?
Nimimerkki: Hyvämieli

Nettikilpailujen tiedot lähtevät verkkolomakkeilta eikä niiden pitäisi jäädä tietokoneelle, jolla olet tiedot syöttänyt. Tämä oletus on voimassa tietenkin vain silloin kun kilpailun järjestäjä on liikkeellä rehellisin aikein, ja on pitänyt huolen oman palvelunsa tekniikasta.

Jos olet käyttänyt internetiä ja täytellyt tietojasi vieraalla tietokoneella voit tyhjentää tietokoneen muistiin jääneitä tietoja selaimen asetuksista. Esimerkiksi Firefoxissa löytyy työkalu-valikon alta kohta missä voi poistaa historiatietoja.

Tärkeintä on kuitenkin miettiä aina minne ja mitä tietoja itsestään kertoo. Väärään paikkaan sujautettu sähköpostiosoite on varma tae roskapostin saamiselle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yleensä hyvä sääntö on se, että jos jokin epäilyttää niin silloin kannattaa jättää tietojen antaminen väliin. Samoin jos tietoja kysellään liikaa, niin kannattaa antaa vain välttämättömimmät tiedot tai unohtaa koko juttu. Esimerkiksi henkilötunnusta ei tulisi antaa kenellekään muulle kuin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Missään tapauksessa verkossa ei saa antaa salasanoja tai pankkien turvalukuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla