
Itse tehty omenahilloke kruunaa mausteisen spelttikakun.
200 g voita tai leivontamargariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl puolikarkeita ydinspelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 ps (100 g) saksanpähkinöitä
1 iso omena
Omenahilloke
2 hapanta omenaa
(saksanpähkinöitä)
¾ dl siirappia
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet, rouhi puolet pähkinöistä karkeaksi rouheeksi ja raasta omena. Lisää ainekset kakkutaikinaan.
- Jauhota rengas- tai leipävuoka ja lusikoi taikina vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Kakku on valmis, kun taikina ei tartu tikkuun. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
- Valmista hilloke. Lohko omenat ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta siirappi kattilassa ja laita omenat ja loput pähkinät muutamaksi minuutiksi siirappiin hautumaan.
- Tarjoa jäähtynyt omenahilloke kakun kanssa tai kumoa se kakun pintaa koristamaan.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa