
Kirpeä karpalo ja aromikas lakka pääsevät oikeuksiinsa niin kermavaahdon kera kuin riisi- tai mannapuuron lisänä.
4–6 annosta
1 l vettä
2 dl karpaloita tuoreina tai pakastettuina
1–2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja
Lisänä vaahdotettua kermaa.
- Keitä karpaloita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne alkavat hajoilla pirskahtaen.
- Siivilöi liemi ja painele marjoista irtoava mehu siivilää vasten kattilaan. Mausta mehu sokerilla.
- Sekoita perunajauhot tasaiseksi tilkkaan vettä. Kaada suurus ohuena nauhana mehuun samalla sekoittaen.
- Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
- Lisää joukkoon tuoreet tai jäiset lakat.
- Kaada kiisseli tarjoiluastiaan.
- Tarjoile jäähtynyt kiisseli kermavaahdon kanssa.
Resepti on poimittu lukijoidemme ohjeista kootusta ET-klassikot -ruokakirjasta.
”Sain ohjeen vuosia sitten mieheni sisarelta ja hän omalta äidiltään. Hapokkaat karpalot ja aromikkaat lakat ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Tämän ’suosopan’ ohjeen haluaisin säilyttää jälkipolville.”
Sirpa Äikäs, Keuruu