Sienikeitto mustatorvisienistä tai suppilovahveroista sopii aloittamaan vaikka juhlapäivälliset. Vastaleivottujen sämpylöiden kanssa soppa on myös mainiota arkiruokaa.

4 annosta

3 dl (noin 30 g) kuivattuja mustatorvisieniä tai suppilovahveroita

1 sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 rkl voita tai öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 rkl vehnäjauhoja

8 dl vettä

1 kuutio kana- tai kasvislientä

1 tl kuivattua rakuunaa

rouhittua mustapippuria

100 g maustamatonta sulatejuustoa

2 dl ranskankermaa

2 rkl persiljaa silputtuna

  • Liota kuivattuja sieniä litrassa vettä noin puoli tuntia.
  • Silppua kuorittu sipuli ja kuullota rasvassa kattilassa.
  • Lisää sipulien joukkoon jauhot, vesi, liemikuutio ja mausteet.
  • Purista sienistä neste ja pilko sienet tarvittaessa pienemmiksi. Lisää keittoon.
  • Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
  • Lisää sulatejuusto ja ranskankerma.
  • Kuumenna, kunnes juusto on sulanut ja keitto on tasaista.
  • Silppua pinnalle vielä persiljaa.

Ritva Noreila, Espoosta kertoo:

– Päivällisten järjestäminen onnistuu vähälläkin rahalla. Sienikeitto on siitä oiva esimerkki. Kalliita sieniähän saa metsistämme ilmaiseksi. Kerään ja kuivaan mustatorvisieniä talven varalle. Teen niistä usein keittoa tai piiraita kotijoukoille ja vieraille. Tämä keitto toimi loistavasti alkukeittona isommillakin päivällisillä.

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Sisältö jatkuu mainoksen alla