Risto Laitila on vapautta rakastava rokkari, joka kärsii aamulaiskuudesta. Hän rakastaa työtään ja potilaidensa tarinoita.

ET-lehden omalääkärin Risto Laitilan, 53, työhuoneessa Pih­tiputaan Asematie viidessä on seinällä monta kuvaa ihmisestä: piirrettyjä potretteja sisuskalustosta ja ihmiskehon monimutkaisista värkeistä.

Pihtiputaalla Risto Laitilan tuntevat kaikki, ja koko Suomessakin hän on yksi ammattikuntansa julkkiksista. Hän on ollut noin neljä vuotta ET-lehden omalääkärinä.

YLE 1:ssä esitettävässä Akuutti-ohjelmassa hän on vastannut katselijoiden kysymyksiin jo kymmenisen vuotta. Myös kanadansuomalaiset saavat häneltä apua. Laitila vastailee kysymyksiin Thunder Bayn alueella radiossa Ulkonainen-ohjelmassa, sen osiossa Tohtorin kanssa lauteilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lääkärintyönsä ohella tohtori kirjoittaa tarinoita –  rokkikappaleita – ja soittaa hurjalla vimmalla kitaralla amerikkalaistyylistä rytmimusiikkia. Taiteilijanimi on Doc Jerry, ja ensimmäisen levyn nimi Life Bucket

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liekö tohtorin kirjoittama laulun säe hänen omasta elämästään. Näin se menee:

”Siinä nöyrtyä saa
Kun aina antaa
rooli enkelin hankala on
Niin voi lipsahtaa otteen
marttyyri saa
omaa tilaa jos ei itselleen tilaa.

Jouten vaan
irrallaan
hiljaisuus seurana
yksin sen jaan."

Kappaleen nimi englanniksi on Sound solitude.

Risto Laitila

  • Syntynyt 1960 Oulussa. Asuu Pihtiputaalla.
  • Yksityislääkäri Pihtiputaalla, vastaa terveyteen liittyviin kysymyksiin ET-lehdessä ja YLE 1:n Akuutti-ohjelmassa. Luennoi erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomea.
  • Avoliitossa Anne Korpelan kanssa. Aikuiset lapset Otto, Jaakko ja Aappo.
  • Syksyllä ilmestyy Risto Laitilan ja Akuutti-ohjelman toimittajan Mikko Penttilän kokoama Potilaan käsikirja (Gummerus).Ja vielä kun Laitila puhuu kuin juuri minulle, selkeästi ja huumorin sävyttämällä murteella, myös minä paranen melkein pienistä "kotkotuksista" välittömästi. Omaan kysymykseeni lehdessä sain todella hyvän vastauksen ja neuvon jatkohoidosta. Televisiossa saisi olla Akuutin lisäksi ihan oma ohjelma esim. nimellä "Tri Laitila vastaa. Kiitos Ristolle. Nimimerkki "Riston fanittaja"

OLEN INNOKAS AKUUTIN KATSELIJA .SE OHJELMA ON MEILLE VANHEMMILLE IHMISILLE TOSI TÄRKEÄ .SAMME PALJON TIETOA KAIKENLAISISTA SAIRAUKSISTA . OLETTE MOLEMMAT NIIN ASIANTUNTIJOITA . TEITÄ KATSELLESSA JO PARANTUU ILMAN LÄÄKÄRISSÄ KÄYNTIÄ . SUURET KIITOKSET TEILLE HYVÄSTÄ OHJELMASTA . TOIVOTAAN ,ETTÄ AKUUTTI TULEE JATKUMAAN TV SÄ KAUAN ...HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA TEILLE MOLEMMILLE .

Sisältö jatkuu mainoksen alla