Minulla on parikin muistitikkua. Ongelmani on se, etten ollenkaan tiedä kuinka voisin hyödyntää näitä tikkuja. Tiedän toki, että niille voi tallentaa jotain, mutta mitä?
En myöskään tiedä vaativatko muistitikut jonkinlaisen ennakkoasentamisen ja jos vaativat, niin miten sen teen?

Kun tietoja on tarve siirtää tietokoneelta toiselle on tarvittu jonkinlainen siirrettävä tallennusmedia. Aikaisemmin tallennettiin lerpuille ja korpuille. Sen jälkeen poltettiin tietoa cd- ja dvd-levyille.

Muistitikut ovat nyt korvaamassa poltettavat cd- ja dvd-levyt siirrettävinä tiedostojen tallennusmedioina. Muistitikulle voi tallentaa periaatteessa mitä vain tiedostoja. Niihin voi myös asentaa erillisiä ohjelmia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yleensä muistitikun käyttö ei vaadi ennakkoasentamista. Riittää kun tikku laitetaan tietokoneen usb-porttiin. (Se on kapea suorakulmainen aukko, jonka vieressä on kolmea haaroittunutta johtoa kuvaava logo.) Sen jälkeen tietokone tunnistaa tikun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistitikku tulee näkyviin tietokoneen resurssinhallintaan samalla lailla kuin tietokoneen kiintolevy. Usein levyn nimi on ”NO NAME”. Tikkuun voi sitten tallentaa aivan samalla lailla kuin mihin tahansa tietokoneen kansioon.

Joskus muistitikuissa on pieni kytkin, jolla tikun voi suojata tallentamiselta.

Internet on vähentänyt erillisten tallennusmedioiden käyttöä koska esimerkiksi tekstitiedostot voi lähettää suoraan sähköpostilla. Lähiaikoina myös erilaiset internetissä olevat tallennustilat yleistyvät. Ne vähentävät entisestään siirrettävien muistien tarvetta.

Suurten tiedostojen siirtämisessä tarvitaan kuitenkin edelleen jonkinlaista erillistä talletuspaikkaa, sillä tiedostojen siirtäminen internetin kautta voi olla hidasta. Muistitikkujen koko on jo niin suuri, että niihin voi tallentaa esimerkiksi suuren määrän valokuvia ja jopa elokuvia.

Suositeltavin käyttö muistitikulle on varmuuskopiointi. Talleta tikkuun kopiot kaikista tärkeistä tiedostoista. Esimerkiksi työn alla olevat kirjoitukset tai vaikkapa tärkeät osoitteet kannattaa tallettaa useampaan paikkaan. Nyrkkisääntö on, että mitä korvaamattomampi tiedosto on, niin sen useampi kopio siitä kannattaa tallettaa eri paikkoihin.

Toiseen muistitikkuun voit asentaa esimerkiksi joukon mukavia valokuvia. Pieni tikku kulkee helposti mukana ja esimerkiksi ystävien luona vieraillessa voi olla kiva näyttää valokuvia vieraspaikan tietokoneella.

Taskussa tai laukussa kannattaa myös olla varmuuden vuoksi muistitikku, jossa on tyhjää tallennustilaa. Silloin siihen voi tallettaa tiedostoja kun tarvetta tulee.

Lainaus:

Muistitikku on kiva ottaa mummolaan mukaan ,
ja opetetaan Isoäiti käyttämään sitä.
Samalla siirretään uusimmat valokuvat ja karppireseptit Isoäidin koneelle :)

Pitääpä vinkata lapsenlapsille ....

Monelle on varmaan kerääntynyt lasten koulu-aikaisia töitä ja piirustuksia.
Ne voisi skannata ja siirtää muistitikulle.
Olen jokaisen lapsen valokuvat ja työt ja muuta tärkeää tallettanut omalle tikulleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla