Broilerisalaatti tarjoillaan itse tehdyn ruohosipuli-majoneesikastikkeen kanssa

4 annosta

kerä rapeaa salaattia, esimerkiksi Cosmopolitan
4 tomaattia
12 uutta keitettyä perunaa
4 broilerin ohutta fileepihviä
(1 dl parmesaanilastuja)

Marinadi
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
pari rosmariininoksaa
3 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Valmista marinadi. Yhdistä öljy ja etikka ja silppua joukkoon rosmariini ja valkosipuli. Viimeistele marinadi pippurilla ja suolalla. Paloittele broileripihvit kolmeen osaan. Lisää marinadi broilerien päälle ja anna lihojen maustua 30 minuuttia.
  2. Huuhtele, linkoa ja revi salaatti valmiiksi tarjoilukulhoon.
  3. Halkaise tomaatit ja perunat.
  4. Kuumenna tippa öljyä muurikassa tai paistinpannussa. Kypsennä broilerit ja paahda samalla perunoihin ja tomaatteihin pintaa.
  5. Nosta kuumat kasvikset ja broileri rapean salaatin joukkoon. Lisää halutessasi parmesaanilastuja. ­Tarjoa itse tehdyn ruohosipuli­majoneesin kanssa.

Ruohosipulimajoneesi

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
½ tl suolaa
(½ tl sokeria)
2 ½ dl rypsiöljyä
½ dl silputtua ruohosipulia

  1. Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.
  2. Sekoita keltuaiset, sitruuna­mehu ja pestyn sitruunan kuori­raaste sauvasekoittimella korkeassa kulhossa.
  3. Anna sauvasekoittimen käydä ja lisää joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi sakenee. Mausta suolalla, sokerilla ja ruohosipulisilpulla. Pyöräytä seosta vielä   sauvasekoittimella.
  4. Majoneesi säilyy jääkaapissa 4 vuorokautta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla