
Broilerisalaatti tarjoillaan itse tehdyn ruohosipuli-majoneesikastikkeen kanssa
4 annosta
kerä rapeaa salaattia, esimerkiksi Cosmopolitan
4 tomaattia
12 uutta keitettyä perunaa
4 broilerin ohutta fileepihviä
(1 dl parmesaanilastuja)
Marinadi
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunaja-omenaviinietikkaa
pari rosmariininoksaa
3 valkosipulinkynttä
rouhittua mustapippuria
suolaa
- Valmista marinadi. Yhdistä öljy ja etikka ja silppua joukkoon rosmariini ja valkosipuli. Viimeistele marinadi pippurilla ja suolalla. Paloittele broileripihvit kolmeen osaan. Lisää marinadi broilerien päälle ja anna lihojen maustua 30 minuuttia.
- Huuhtele, linkoa ja revi salaatti valmiiksi tarjoilukulhoon.
- Halkaise tomaatit ja perunat.
- Kuumenna tippa öljyä muurikassa tai paistinpannussa. Kypsennä broilerit ja paahda samalla perunoihin ja tomaatteihin pintaa.
- Nosta kuumat kasvikset ja broileri rapean salaatin joukkoon. Lisää halutessasi parmesaanilastuja. Tarjoa itse tehdyn ruohosipulimajoneesin kanssa.
Ruohosipulimajoneesi
2 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
½ tl suolaa
(½ tl sokeria)
2 ½ dl rypsiöljyä
½ dl silputtua ruohosipulia
- Käytä huoneenlämpöisiä aineksia.
- Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja pestyn sitruunan kuoriraaste sauvasekoittimella korkeassa kulhossa.
- Anna sauvasekoittimen käydä ja lisää joukkoon rypsiöljyä ohuena nauhana, kunnes majoneesi sakenee. Mausta suolalla, sokerilla ja ruohosipulisilpulla. Pyöräytä seosta vielä sauvasekoittimella.
- Majoneesi säilyy jääkaapissa 4 vuorokautta.