Aikanaan edullisista Arabian ensiastioista on tullut keräilyharvinaisuuksia, joiden arvo voi nousta satoihin euroihin. Kokosimme hinta-arviot suosikkiastioista kahdelta vanhaa Arabiaa myyvältä tunnetulta yritykseltä. Osallistu keskusteluun - mitä sinä olet kupistasi saanut tai maksanut?

Nyt vanhoista Arabian kupeista ja lautasista on tullut keräilijöiden suosikkeja ja retroastioilla kattavat mielellään myös nuoret. Kokosimme hinta-arviot tunnetuimmista Arabian kupeista ja lautasista. Lähteet näet jutun lopussa.

1. Emilia

Raija Uosikkisen Emilia-koristeinen kuppi 67 euroa. Hyväkuntoinen kannu 150 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Doria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rickhard Lindhin DG-malli ja Raija Uosikkisen Doria-koriste. Kuppi 23 euroa, kakkulautanen 12 euroa.

3. Raija

Raija Uosikkisen Raija-koristeinen kermakko. Hinta sokerikon kanssa 67 euroa.

4. Kannuja ja kaatimia

Pikkukannu edessä on Greta Liisa Jäderholm-Snellmanin puhalluskoristeinen ML-malli, 25 euroa. Korkeassa kannussa on siirtokuvakoristelu 35 euroa. Olga Osolin ja Reinhard Richterin suunnittelema kastikekaadin 54 euroa.

5. OB-mallisto

Greta Liisa Jäderholm-Snellmanin suunnitteleman OB-malliston kahvikuppi 26 euroa, kukkalautanen 15,50 euroa, sokerikko 42 euroa ja kahvikannu 87 euroa.

6. Pomona

Varsinkin hillopurkit ovat kysyttyjä, mutta tarjontaakin on. Niitä on jatkuvasti myynnissä huutokaupoissa ja kirpputoreilla. Pienimmistä kannettomista maksetaan 15 eurosta ylöspäin ja kannellisista 25–80 euroa.

7. Myrna

Olga Osolin suunnittelema empire-henkinen astiasto sai nimensä näyttelijä Myrna Loylta. Hinta-arvio kahvikupille ja lautaselle on 15–25 euroa.

8. Maisema

Reinhard Richterin suunniteleemaa Maisemaa valmistettiin vuosina 1936–1975. Hinta-arvio 25–40 euroa.

9. Lotta Svärd

Lotta-yhdistykset ympäri Suomen tilasivat sotaa edeltävinä vuosian yhdistyksen logolla koristeltuja astioita. Hinta-arvio: 50–100 euroa.

10. Muumi

Muumimukit ovat eritttäin haluttuja, ja hinnat sen mukaisia. 1990-luvun mukit maksavat vähintään sata euroa, mutta esimerkiksi tummanvihreän Muumi-kuvalla varustetun mukin hinta voi nousta yli 200 euron. Oma lukunsa ovat sitten rajatut erikoiserät: Vuonna 2004 valmistetun Fazer-juhlamukin hinta voi huutokaupassa olla yli 4000 euroa! (kuvassa)

Minkä arvion tai hinnan sinä olet saanut – löytyykö kaapista vastaavaa? Osallistu keskusteluun – asetetaan arviot kohdalleen!

Lähteet: Anne Sneckin artikkeli Muistojen kupit – saako olla kahvia ET 9/16
Tiedustelut: Astialiisa (09) 2410490 www.astialiisa.fi ja Laatutavara 045 1124549 www.laatutavara.com

Minä keräilen muumimukeja ja noita yli satasen maksavia mukejakin minulta löytyy useita. Mutta niin friikki en ole että Fazer mukista  maksaisin tuhansia.

Tässä yksi suosikeistani, ruskea Nipsu muki joita minulla on kolme kappaletta. Yksi mökillä, yksi käytössä kaupungissa ja yksi vitriinissä. Vieraiden käsiin en ole tätä uskaltanut antaa, vieraat saavat juoda halvemmista mukeista....

Sisältö jatkuu mainoksen alla