Mikä on turvallinen tapa torjua kirvat paavalinkukasta?

Laita kukka isoon tiiviiseen muovipussiin ja ruiskuta spray pullosta pyretriinipohjaista torjunta-ainetta pussin seinää kohti ja sulje pussi tiiviisti. Herkkä kasvi ei vahingoitu ja torjunta-aineen vaikutus kestää pitempään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hei

Voi olla vaaran paikka ruiskuttaa sokeria kasveille, mutta ainahan kannattaa kokeilla. Kirvat ovat sokerin perään, samoin muurahaiset. Sokeri on tarpeellinen rakennusaine kasveille, mutta ne valmistavat sen itse yhteyttämällä.

Vesisuihku pudottaa kirvat, mutta aikansa toivuttuaan ne kapuavat kyllä kasveille uudestaan. Itse kokeilin uutuutta,jossa on rapsiöljyä ja pyretriiniä. Siinä on kaksi vaikuttavaa osaa. Öljy tuntuu kirvan iholla epämiellyttävältä, mutta suihkupullosta sitä leviää kasville niin vähän , että se ei tuki lehtien ilmarakoja. Öljy ei kuitenkaan tapa kirvoja, mutta pyretriini sen sijaan tappaa. Joten ne eivät jatka sukuaan vaan kanta vähenee.

Kun käytätte erilaisia konsteja, niin miettikää aina mihin vaikutus perustuu, näin ei tule tehdyksi turhaa työtä ja asia ei jää uskomuksen varaan. Näin on löytynyt paljon hyviä uusia keinoja torjua tuhohyönteiset tehokkaasti, mutta samalla pitäen huolta että sekä kasvit eivätkä hyötyhyönteiset joudu kärsimään.

Nauttikaa juhannuksesta ja kukkaloistosta
t. Leena

Vikonloppuna testasin ruusuille , sumuttamalla muutaman kerran aurinkoisella säällä......
Kokeilu jatkuu Juhannuksena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla