Lukijan kotona on uusrenessassia "karjalaiseen tapaan" Käkisalmesta, mutta sen arvo ihmetyttää. Mitä sanoo ET-lehden asiantuntija?

Mikä on ruokasalin kalustoni arvo?

Kalustoon kuuluu senkki, tarjoilupöytä, jatkettava ruokapöytä ja kahdeksan tuolia, joista kaksi käsinojallisia.

Kalusto on käsin veistetty Käkisalmessa 1900-luvun alkupuolella, josta isotätini toi sen mukanaan nykyisen Suomen puolelle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nimimerkki Rajan takaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kalusto on jykevä ja hyväkuntoisen näköinen. Tyyliltään se on lähinnä uusrenessanssia ”karjalaiseen tapaan”. Kysyjän tieto kaluston iästä on varmasti aivan oikea.

Suurin ongelma hinnan arvioimisessa on se etten tiedä, onko kalustossa leimoja/signeerauksia – tai onko ehkä olemassa kirjallista tietoa. Vai onko tieto vain suullisena perimätietona kulkeutunutta, sinänsä varmaankin ihan oikeellista tietoa, mutta dokumentoimatonta.

Ei auta kuin antaa kaksi hinta-arvioita.

Jos esineissä ei leimoja tai niistä ei ole mitään kirjallista tietoa, vaan ainoastaa suullinen kertomus, kaluston käypä arvo on noin 1500–2 000 euroa. Jos kalusteissa on puusepän leimoja tai jos olemassa kirjallista tietoa tekijästä yms, arvo on helposti kaksinkertainen, ehkä enemmänkin.

Kysy meiltä terveydestä, ravitsemuksesta, seksistä, lakiasioista, puutarhanhoidosta ja antiikista.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Mitäpä sillä rahallisella arviollakaan tekee, kun ei edes ole oikeaa tietoa minkä paikkakunnan kalusteistakaan on kyse! Sama vaikka olisivat siis jostain ihme Löpönperältä tms olemattomasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla