Jos voisin antaa yhden neuvon -sarjassa ihmiset kertovat, millaisen neuvon antaisivat nuoremmalle itselleen.

”Vaihda kaverit koti-iltaan”

”Varmaan moni minun ikäluokkani mies katuu samaa asiaa kuin minä: olin liian vähän kotona silloin kun lapset olivat pieniä. Nykyisellä viisaudella viettäisin heidän kanssaan paljon enemmän aikaa.

Olin 25-vuotias, kun ensimmäinen tyttäreni syntyi, ja 27-vuotias toisen syntyessä. Siinä iässä on vielä aika lapsellinen itsekin.

 Nykyisin pidän kaveriporukan illanviettoja turhina.

Minulla oli kiireinen työ. Olin ensin Unileverissä budjettipäällikkönä, sitten vedin jääkiekkojoukkue TPS:ää ja siirryin lopulta jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Reissasin paljon, kiersin Suomea ja matkustin ulkomaillakin. Siihen aikaan istuttiin myös usein iltaa kaveriporukassa. Nykyisin pidän sellaisia illanviettoja aivan turhina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaimoni piti pystyssä perhettä ja lapsia.

Vaimoni piti pystyssä perhettä ja lapsia. Kaipa poissaoloistani jotain huomautuksia tuli, mutta en muista niitä - ainakaan sanatarkasti. Kesälomareissut teimme kyllä yhdessä. Kaikesta huolimatta minulla on erittäin hyvät ja lämpimät välit tytärteni kanssa, eikä heille onneksi jäänyt poissaolostani traumoja.

Moni sanoo, että vasta lapsenlapset saavat ymmärtämään lasten merkityksen. Niin on käynyt minullekin. Lapsenlapseni ovat 10- ja 6-vuotiaat. Kun asumme eri paikkakunnilla, ei minulla tule heidänkään kanssaan paljon oltua, mutta olen aina hyvilläni, kun he tulevat Helsingistä Tampereelle meitä tapaamaan.

Vaikka uusi sukupolvi on monessa asiassa omaani fiksumpi, heidänkin tuntuu olevan vaikea löytää aikaa lapsilleen. Onneksi tästä asiasta puhutaan nykyään enemmän, joten jonkin verran asennemuutosta on tapahtunut.

Syksystä kevääseen on pakko olla paljon tekemistä.

Olen edelleen kiireinen. Kesät saaressa menevät mukavasti, mutta syksystä kevääseen on pakko olla paljon tekemistä. Kansainvälisen jääkiekkoliiton varapuheenjohtajuus vie kalenterista pari kuukautta, ja lisäksi toimin kaupunginhallituksessa ja monissa säätiöissä. Ajattelen, että vierivä kivi ei sammaloidu.”

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 10/2018.

Kenen neuvon sinä haluaisit lukea? Ehdota osoitteeseen et-lehti.fi@sanoma.com

Lue myös:

Sisältö jatkuu mainoksen alla