Ihminen rakentaa elämäänsä kuin palapeliä, pala palalta ja kokemus kerrallaan. Kun vuosia on kertynyt, hän näkee koko kuvan yksittäisten palojen sijaan, ET:n päätoimittaja Katriina kirjoittaa.

Elämä on kuin palapeli. Kun ihminen syntyy, hän on palapelin ensimmäinen pala. Koti ja koulu, perhe ja työ tuovat mukanaan kokemuksia vuosien varrelle. Pala palalta rakennamme elämää ympärillemme. Ihminen itse – ja välillä sattumakin – määrittää, millainen palapelistä rakentuu ja kuinka nopeasti. Joskus voi joutua kokeilemaan useita paloja ennen kuin sopiva löytyy.

Nuorena on mukava ihailla yksittäisiä paloja ja niiden kasvattamia valmiita, ehjiä alueita. Vuosien kuluessa ihmiselle syntyy kuitenkin tarve hahmottaa yksittäisen palojen sijaan kuva, joka osista muodostuu. Haluamme nähdä elämänkaaren eheänä ja eletyn elämän kokonaisuutena.

Tässä lehdessä kerrotaan ihmisistä, jotka ovat eläkkeelle jäätyään ryhtyneet harrastamaan kirjoittamista. Monet kirjoittavat tarinoita, novelleja ja runoja. Kirjoittajakurssien suosikki on kuitenkin elämäntarinan kurssi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kirjoittaminen auttaa ihmistä jäsentämään itseään ja elämäänsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Halutaan muistella työuraa, lapsuutta ja vanhempia tai pohtia omaa osaa sukupolvien ketjussa”, kursseja vetävä Taija Tuominen kertoo artikkelissa.

Myös ET-lehti auttaa elämän jäsentämisessä ja palapelin kuvan hahmottamisessa. Artikkelimme tarjoavat vahvoja vertaiskokemuksia ja avaavat uusia näkökulmia. Ne auttavat ymmärtämään, että kaikkia paloja tarvitaan elämän rakentamiseksi, myös surua ja uupumusta.

Aivan uudenlaisia paloja elämäämme saattaa löytyä tänä keväänä, kun Tarinatorstait alkavat helmikuun 7. päivä. Tarinatorstait ovat ET-lehden ja ABC-asemien järjestämä tapahtumasarja, jossa ABC-asemille voi tulla kuulemaan tunnettujen suomalaisten esityksiä ja tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Tapahtumien avulla haluamme osaltamme torjua yksinäisyyttä Suomessa ja tarjota tilaisuuksia ihmisten kohtaamisille.

Tarkista täältä sinua lähinnä olevan ABC-aseman ohjelma ja tule mukaan.

Antoisia lukuhetkiä. Tavataan Tarinatorstaina!

Teksti on julkaistu ET-lehden numerossa 3/2019.

Sisältö jatkuu mainoksen alla