Juontaja Marja Hintikka, 42, oppi jo lapsuudessaan säästeliääksi. Nykyisin hän hemmottelee itseään ja läheisiään tavaran sijaan aineettomilla lahjoilla, kuten hieronnoilla ja tanssitunneilla.

Salailu / avoimuus

Olen tehnyt useita salailua vaativia projekteja televisiossa, kuten osallistunut Masked Singer Suomi -laulukilpailuun ja juontanut Laulu rakkaudelle -–Secret Song Suomi -ohjelmaa.

Ne ovat sopineet minulle hyvin, sillä lapsuuden haaveammattini oli salainen agentti. Luonteeltani olen silti avoin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen kuulemma aivan samanlaiden kuin mummoni.

Juonnan myös uutta Sukuni salat -ohjelmaa, jossa sukelletaan tunnettujen suomalaisten sukujen ihmeellisimpiin salaisuuksiin. Kuvaukset olivat intensiiviset ja menivät ihon alle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oman isäni suvun taustat on selvitetty 1300-luvulle asti: olemme talonpoikaissukua Keski-Suomesta. Aion perehtyä myös äitini ja Helmi-mummoni taustoihin. Moni on sanonut, että mummo oli ihan samanlainen kuin minä.

Tavara / elämykset

Olen lama-ajan lapsi. Kasvoin Vantaalla, joka oli 90-luvulla yksi Suomen pahimmista lamapesäkkeistä.

Koska rahaa ei ollut, sitä piti säännöstellä. Lama tekikin minusta tarkan rahankäyttäjän. Opin myös sen, ettei tavara ole ihmisyyden mittari.

Tavara ei ole ihmisyyden mittari.

Hemmottelen itseäni elämyksillä: aromaattisella hieronnalla tai yksityisellä tanssitunnilla Matti Puron kanssa. Matti oli opettajani, kun osallistuin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan.

Kerrostalo / omakotitalo

Muutimme aviomieheni Ile Uusivuoren ja kolmen lapsemme kanssa viime vuonna uuteen, isompaan kerrostaloasuntoon Helsingin keskustassa.

Asun vihdoin kodissa, jota rakastan ja josta olen sisustanut juuri omannäköiseni. Makuni on melko askeettinen ja skandinaavisen avara – tosin koti on lasten leikkien jäljiltä usein sotkussa.

Meille huoleton kaupunkiasuminen sopii, koska töihin, lasten menoihin ja kaikkialle muuallekin pääsee nopeasti.

Mökkeily / matkailu

Nuorempana minulla oli jatkuva kaukokaipuu ja tarve valloittaa uusia mantereita, mutta nykyään turvapaikkani on Kanta-Hämeessä sijaitseva kesämökkimme. Sen ranta on lapsiystävällinen, joten kesät vietämme vedessä ja laiturilla.

Mökki on nykyään turvapaikkani.

Syksyisin sienestämme ja talvellakin pystyisimme asumaan mökillä, mutta se on 7-, 5- ja 3-vuotiaiden kanssa vielä vähän hankalaa, koska mökkimme on niin pieni.

Puhelu / viesti

Vaikka soitan parille lähimmälle ystävälleni lähes joka päivä, perusarjessa viestittely on ottanut vallan.

Lähetän keskimäärin 20 viestiä päivässä kavereiden, lasten harrastusjoukkueiden ja työporukoiden omiin viestiryhmiin. Välillä lähetän myös ääniviestejä, jotta vastaanottaja kuulisi äänenpainoni.

Tarkka / suurpiirteinen

Hoidan hommani aina ajallaan, joskus liiankin tarkkaan. Pahimmillaan se johtaa tärinään: minulle tulee tunne, että kaikkea on liikaa, en selviä tästä. Silloin on minun on pakko sulkea viestimet ja olla hetken aikaa tavoittamattomissa.

24/7-yhteiskunnassa vetäytyminen on uusi elämäntaito, jota aiemmilta sukupolvilta ei ole vaadittu.

Liikkuja / löhöilijä

Rentoudun urheilemalla, sillä liikkuminen rauhoittaa psyykettäni. Sovin usein ystävän kanssa lenkkeilytreffit.

Vaikka pyrin näyttämään lapsilleni liikunnallista esimerkkiä, haluan opettaa heitä myös rentoutumaan. Annan heille hierontoja: himmennän valot, laitan rauhallista musiikkia soimaan ja sivelen heitä vuorotellen.

Isovanhempani huokuivat rauhaa.

Myös isovanhemmat voivat olla lapsille tärkeä sisäisen rauhoittumisen opas. Omilla isovanhemmillani ei ollut koskaan kiire kanssani, he huokuivat rauhaa. Se oli tärkeä kokemus.

Yhdessä /yksin

Olemme olleet Ilen kanssa yhdessä 15 vuotta.

Parisuhteemme salaisuus on, että meillä on aina jokin yhteinen unelma. Sen ei tarvitse olla iso, vaan se voi olla vaikkapa kahdenkeskinen hotelliyö. Yhdessä unelmoiminen ravitsee rakkautta.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 2/2021.

Marja Hintikka

  • Syntynyt 1978 Jyväskylässä, kasvoi Vantaalla. 
  • Asuu Helsingissä.
  • Aviomies Ile Uusivuori, kolme lasta.
  • Juontaja, toimittaja.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla