Arja Koriseva on aina tykännyt neulomisesta. Kudinten lisäksi laulajan kädessä pysyy myös saha. Hän tekee mielellään pieniä kunnostustöitä kotona.

Maaseutu / kaupunki

Olen asunut viimeiset 27 vuotta lapsuudenmaisemissani Toivakassa, mutta aiemmin myös Hämeenlinnassa, Jyväskylässä ja Helsingissä.

Luonnonrauha tuo minulle iloa. Sitten kun lapset ovat lentäneet pesästä, saatamme mieheni kanssa muuttaa talvikaudeksi kaupunkiin, ehkä Jyväskylään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Harrastaisin mielelläni enemmän teatteria, konsertteja ja taidenäyttelyitä. Kesällä haluan kuitenkin ehdottomasti asua maalla järven rannalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juna / auto

Teen työmatkat Volvolla, jota kutsun yksiökseni. Vuodessa kertyy 50 000 ajokilometriä, kiihkeimpinä keikkavuosina jopa 80 000. Mukana kulkee paljon tavaraa asustuksesta äänentoistolaitteisiin.

Työmatkat olisivat työaikojeni takia mahdottomia julkisilla liikennevälineillä, ja yöksi ajan mielelläni kotiin.

Ilo / haikeus

Lapsuudessani ei tarvittu mitään ihmeellistä juhlan aihetta, kun jo leivottiin kakku. Vaikeinakin hetkinä pyrittiin menemään ilon kautta.

Saan iloa pienistä arjen asioista. Onkiminen, melominen ja jäällä hiihtäminen tuovat minulle voimaa, ja juuri hiljattain lämmitimme mieheni kanssa keskellä viikkoa rantasaunan, söimme sushia ja joimme lasilliset viiniä takkatulen ääressä, vaikka oli aikainen herätys.

Kissa / koira

Viisivuotias ruskea labradorinnoutaja Bruno on aina kaikessa mukana. Ennen Brunoa meillä oli dalmatialainen ja kaksi kultaistanoutajaa.

Bruno muutti kotiimme, kun sairastin rintasyöpää. Vietimme sairauslomalla paljon aikaa yhdessä, ja meillä on luottamuksellinen suhde. Kesällä Bruno tykkää uida ja talvella pyöriä lumessa. Meillä käy myös koirakavereita kylässä.

Meikillä / meikittä

Olen arkena usein ilman meikkiä, mutta joskus laitan ripsiväriä ja huulikiiltoa, sillä tykkään olla huoliteltu.

Työmeikin teen yleensä itse. Olen oppinut meikkaamaan saatuani hyviä vinkkejä minua 30 vuotta meikanneilta ammattilaisilta.

Televisiolähetyksiä ja lehtikuvauksia varten on yleensä ammattimeikkaajat talon puolesta.

Löhöäminen / touhuaminen

Minulla on noin 14 työpäivää kuukaudessa, muun ajan touhuan kotona. Teen talossa pieniä kunnostustöitä: saatan vaihtaa kylpyhuoneen silikonit tai hioa puupintoja.

Hiljattain opettelin käyttämään raivaus- ja sähkösahaa, seuraavaksi aion raivata taimikkoja. Syksyisin sienestän ja marjastan.

Paperihommia ja tulevien töiden suunnitteluakin piisaa, sillä olen yritykseni toimitusjohtaja ja työpisteeni on kotona.

Hyötyliikunta / ryhmäliikunta

Olen liikuntaan erikoistunut luokanopettaja ja rakastan erityisesti pallopelejä. Yritän pitää kiinni tiistain ja torstain salibandyharjoituksista. Kunto kohenee huomaamatta, kun juoksee pallon perässä.

Pelaan sekä seka- että naisjoukkueessa, joissa molemmissa on kaikenikäisiä pelaajia. Lisäksi pelaan tennistä.

Saan kyllä myös paljon hyötyliikuntaa arjessa.

Kotiruoka / ravintolaruoka

Työmatkoilla minulla on eväät: hedelmiä ja muuta. En juuri syö pika- tai huoltoasemaruokaa. Kun lapset olivat pieniä, vastasin eniten meidän perheen ruokahuollosta, mutta nykyisin kaikki osaavat kokata, niin lapset kuin mieheni.

Pidän salaateista, kalasta ja aasialaisen keittiön mauista, kuten inkiväärikanasta. Joskus käymme ulkona syömässä.

Kutominen / ompeleminen

Olen aina ollut kova neulomaan ja varsinainen villatossutehdas. Kudon tossut yhden televisio-ohjelman aikana.

Vain elämää -leirilläkin, jossa oli todella vähän vapaa-aikaa, kudoin monet tossut, joita annoin lahjaksi kollegoille. Myös lapseni antavat niitä kavereilleen.

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 22/2020.

Arja Koriseva

  • Syntynyt 1965 Toivakassa, jossa asuu.
  • Viihdetaiteilija.
  • Aviomies Pekka Karmala ja 14-, 19- ja 25-vuotiaat lapset.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla