Kiinnostaako nettitreffailu? Rakkausvalmentaja Mia Halonen kertoo viisi vinkkiä, joilla onnistut deiteillä taatusti.

1. Tee kepeä ja rehellinen profiili

Hyvä profiili on kepeä, eikä siinä ole tarkoitus muistella elämän raskaita hetkiä. Sellaisesta ei kukaan innostu.

Kannattaa kirjoittaa lyhyehkö ilmoitus, jossa kertoo itsestään ja siitä, minkälaisia asioita tykkää tehdä. Kumppanille ei pidä asettaa pitkää vaatimuslistaa.

Profiilissa täytyy olla rehellinen. Jos valehtelet vaikka ikäsi, vastapuoli saattaa miettiä, mitä kaikkea muuta olet valehdellut.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi kumppani: Kuinka nopeasti saa tehdä tulevaisuuden suunnitelmia?

2. Laita kunnon kuvat

Profiiliin kannattaa laittaa hymyilevä kuva itsestään – ilman aurinkolaseja. Toinen kuva voi olla otettu vaikka oman harrastuksen parissa. Jommankumman kuvan on hyvä olla kokovartalokuva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos laittaa itsestään kaunisteltuja tai vanhoja kuvia, voi joutua näkemään treffeillä pettymyksen vastapuolen silmissä.

Moni sanoo, ettei kehtaa laittaa kuvaansa siinä pelossa, että joku tunnistaa. Minä sanoin päinvastoin, että netin lisäksi on hyvä laittaa sana kumppanin etsinnästä kiertämään mahdollisimman laajasti.

3. Sovi treffit nopeasti

Ei kannata kirjoittaa tai puhua puhelimessa kuukausikaupalla ennen kuin tekee treffit. Silloin helposti luo toisesta mielikuvia, jotka eivät vastaa todellisuutta. Tee treffit julkiselle paikalle vaikka kahvilaan tai elokuvateatteriin. Ulkoilmaan ei kannata tärskyjä tehdä mahdollisen sateen takia.

Kuinka paljon menneisyyteni saa vaikuttaa uudessa suhteessa? Terapeutti vastaa

4. Suhtaudu kevyesti

Suomalaiset ottavat treffailun ihan liian vakavasti. Ota amerikkalainen asenne eli sellainen, että sovit monien kanssa treffejä. Treffit ovat tapa tutustua uusiin ihmisiin, eikä niiden tarkoitus ole vielä sitouttaa ketään mihinkään.

5. Älä anna heti periksi

Jotkut voivat olla kipsissä ensimmäisillä treffeillä, joten niiden perusteella ei saa tuomita liian ankarasti. Kannattaa tavata 2–3 kertaa ennen kuin tekee päätöksen.

Itse treffipalstallakaan ei ole hyvä hätiköidä. Jos tuntuu, ettei vastauksia tule heti, ei pidä lannistua, vaan olla itse aktiivinen. Ehkä kiva kumppani ei juuri sillä sekunnilla ole samalla saitilla. Elä aktiivista elämää ja ole löydettävissä!

Vinkit antoi rakkausvalmentaja Mia Halonen (kuvassa alla).

Lue myös:

Erittäin hyvää lukemista jokaiselle nettideittailusta kiinnostuneelle. Monesti keskustelupalstoilta voi lukea, kun deittailujat ihmettelevät, miksi eivät löydä seuraa netistä. Mutta sitten kun asiaa vähän tarkemmin tarkastelee, käy ilmi, että ihan nettideittailuun liittyvät perusasiat ovat pielessä. Liian vakavamielinen asenne, huonot kuvat (tai ei kuvia ollenkaan), vanhojen suhdeasioiden esilletuominen heti alkuun ja huono itsetunto, ovat asioita, joihin törmää treffipalstoilla todella usein.

Ehkä yhden asian vielä lisäisin artikkelin neuvoihin. Mielestäni on erittäin tärkeää valita oikea ja itselle hyvin sopiva treffisivusto. Nykyään on paljon valinnanvaraa, jonka vuoksi valinta voi olla hankala. Onneksi netistä löytyy aika hyviä oppaita asian suhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla