Miten luon henkisen ja fyysisen kontaktin uuteen kumppaniin, kun suhde on alussa? Terapeutti Sampsa Korhonen vastaa monia askarruttavaan kysymykseen.

”Toivottavaa olisi, että suhteessa kumpikin sen osapuoli voi säädellä fyysisen ja henkisen läheisyyden määrää hyvinvoinnilleen sopivaksi.

Olisi myös annettava aikaa oikean intiimin energian rakentumiseen.

Itse tutustumisvaiheessa aitous, ystävyys ja rehellisyys ovat tärkeimmät asiat.

Myös kyky kuunnella toista ja vilpitön halu oikeasti tutustua toiseen ilman tausta-ajatuksia lienevät ikuisia kestovaltteja ja myös tärkeitä arvoja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tutustumista helpottava rentous ja tilannekomiikan taju kumpuavat hyvästä olosta itsensä kanssa ja taidosta pitää huomio tilanteissa, keskustelun sisällöissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tyypillinen jännittäjä toteuttaa oppimaansa mielensä ohjelmaa: huomio naulautuu liikaa omiin tuntemuksiin ympäristön ja toiseen tutustumisen kustannuksella. Kenenkään ei kuitenkaan tarvitse jännittää loputtomiin.

Onnistumisten ja elämän tapahtumien myötä jännittäminen usein luonnollisesti vähenee ja varmuus lisääntyy. Jos jännittää sosiaalisia tilanteita, niitä oppia hallitsemaan esimerkiksi erilaisten terapioiden tai rentoutumisharjoitteiden kautta.”

Sampsa Korhonen on valmennus- ja terapia vastaanottoa sekä erilaisia koulutuksia ja kursseja ammatikseen pitänyt pitkälinjan aikuiskouluttaja, hyvinvointiyrittäjä, henkinen valmentaja ja NLP- ja suggestoterapeutti.
Email: info@sampsakorhonen.fi

Sisältö jatkuu mainoksen alla