Kun takana on ero entisestä puolisosta ja kyynisyys kasvaa, miten itseään voi tsempata uuteen rakkauteen? Katso, mitä terapeutti Sampsa Korhonen sanoo.

Miten voin taas antaa itselleni rakkauden ja rakastumisen mahdollisuuden, kun kävin läpi juuri rankan eroprosessin? Helppoa se ei ole, mutta kuitenkin mahdollista.
Pitkän linjan terapeutti, hyvinvointiyrittäjä Sampsa Korhonen antaa ET-lehden lukijoille vinkkejä, joilla uusi suhde onnistuu eron jälkeen.

”Ihmiset eivät usein ymmärrä tai edes osaa olla yksin.

Olen ammatissani yli 20 vuoden ajan terapeuttina kohdannut etenkin miesasiakkaiden kohdalla kiirehtimistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miehillä on joskus jopa hätä löytää uusi kumppani hyvin nopeasti.

Totuus kuitenkin on se, että sinkkuna olisi kuitenkin paljon helpompi tutustua uudelleen itseensä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ei anna aikaa vanhojen sidosten irrottautumiselle ja jättää erillisyyden lahjan kokematta, on vaara, että vie vanhan painolastin rasitteena uuteen suhteeseen.

Arvostamani Fisher-eroseminaarit, joita tuhannet suomalaiset ovat käyneet, on rakentava ja lempeä tapa vertaisryhmässä käsitellä eron ’rönsyjä pois’. Siellä tulee tietoisemmaksi oikeista tarpeistaan ja ehkä myös irrottautuu siitä, mikä omalta osaltaan johti eroon.

Eroseminaarit kestävät muutaman kuukauden ja tarjoavat tuhannen taalan paikan keskittää huomio itsensä eheyttämiseen. Myös muun muassa Miessakit ry. järjestää erikseen vain miehille suunnattua monipuolista vertaistukitoimintaa.

Joka tapauksessa useimpien olisi annettava enemmän aikaa itselleen eheytyä ennen suinpäin uuteen suhteeseen hyppäämistä.

Myös mikä tahansa riittävä itse tehty muutos yhdellä alueella heijastuu aina kokonaisuuteen: eron jälkeen aloitettu kunto-urheilu, uiminen, jooga ja lenkkeily, voi parantaa huomattavasti minäkuvaa. Se taas tekee tutustumistilanteista aiempaa helpompia.

Jokainen on tosin tässäkin tilanteessa erilainen. Kaikki eivät tarvitse erokursseja ja yksinoloa.

Mutta menisitkö talvella lumihangelle pakkaseen ruohonleikkurisi kanssa tai kesäiselle hellerannalle paksussa talviturkissasi hikoilemaan?

Monet elävät myös tietoisesti vuosia yksin ilman rakkaussuhteita ja ovat täysin tyytyväisiä elämäänsä ja valitsemaansa elämäntapaan. Elämästä voi nauttia monin eri tavoin. Kulttuurimme ylikorostaa ’romanttisen rakkauden’ tuomaa onnea. Moni elää ihan tyytyväisenä ilmankin.”

Sampsa Korhonen on valmennus- ja terapia vastaanottoa sekä erilaisia koulutuksia ja kursseja ammatikseen pitänyt pitkälinjan aikuiskouluttaja, hyvinvointiyrittäjä, henkinen valmentaja ja NLP- ja suggestoterapeutti.
Email: info@sampsakorhonen.fi

Kysy meiltä seksistä ja parisuhteesta mitä tahansa.
Lähetä oma kysymyksesi asiantuntijalle täältä.

Lue Sampsan vastaus myös näistä aiheista:

Sisältö jatkuu mainoksen alla