Laulaja-muusikko Tero Vesterinen tekee kaiken itse auton korjauksesta keittiöremonttiin. – Olen nimennyt itselleni supermiessyndrooman.

Tien päällä / kotona

Tietysti olisi pitänyt valita kotona, koska siellä on perhe. Mutta keikkailu on minulle rakasta, ja teen sitä hyvien ystävieni kanssa. Saan siitä sisältöä omaan olemiseeni: onnistumisen tunteita ja irtipääsyä kaikesta muusta.

Tietysti olisi pitänyt valita kotona.

Jos en olisi koskaan pois kotoa, en ehkä osaisi nauttia kotona olosta yhtä paljon. Minulla on aika ajoin niin levoton mieli.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ostettu / itse tehty 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen entinen näyttämöteknikko. Ajattelen monista asioista, että jos teen tämän itse, siitä tulee mahdollisimman hyvä. Tämä pätee laulamisessa, musiikkia tehdessä, valokuvatessa, graafisessa suunnittelussa, autoa korjatessa ja mökkiä rakentaessa.

Aina ajatukseni ei tosin pidä paikkaansa: ammattilainen tekisi työn usein helpommin ja paremmin.

Ajattelen, että jos teen tämän itse, siitä tulee mahdollisimman hyvä.

Kun ostimme nykyisen kotimme Porvoosta, se oli lähes purkukuntoinen. Silloin sentään tajusin ottaa kirvesmiehiä avuksi.

Muutosta on kahdeksan vuotta, ja keittiö on minulla yhä vähän vaiheessa.

Itku / nauru 

Toivon, että naurua olisi elämässäni enenevissä määrin.

Pyristelin monta vuotta ahdistuksen ja masennuksen kanssa. Aina kun pääsen vapautuneesti nauramaan, se on arvokas hetki.

Toivon, että naurua olisi elämässäni enenevissä määrin.

Jos olen ahdistunut tai surullinen, minulta pääsee helposti itku. Kunnon itkeminen puhdistaa pääkoppaa.

Useimmiten itkuni liittyy vanhemmuuteen, lasten turvattomuuteen tai maailman tulevaisuuteen.

Tango / polkka

Voisin valita polkankin, sillä vaarini, harmonikkataiteilija ja säveltäjä Vili Vesterinen oli kova soittamaan polkkaa. Mutta tango puhuttelee minua valtavasti jo senkin takia, että tanssimme vaimoni Sannan kanssa argentiinalaista tangoa.

Se on hienoa yhdessäoloa. Ei tarvitse puhua – saa vain olla toisen lähellä.

Säästäväisyys / törsääminen

Koetan toimia ekologisista syistä säästäväisesti. Välillä törsääminen pienessä mittakaavassa kuitenkin kiehtoo, koska en ole mikään äveriäs kroisos pennonen, jolle se olisi arkipäivää.

Törsääminen luo vapauden tunteen: minulla oli varaa – mentiin ravintolaan syömään.

Vedessä / rannalla

Ensimmäisiä oppejani lapsena oli laittaa maski päähän ja sukeltaa veden alle katsomaan, mitä sieltä löytyy. Faija sukelsi paljon. Edelleen minua kiehtoo sama: keuhkot täyteen ilmaa, ja voin sukeltaa niin syvälle kuin pääsen.

Voin sukeltaa niin syvälle kuin pääsen.

Vaimoni on koulutukseltaan tutkimussukeltaja ja harrastanut pitkään vapaasukellusta. Myös lapsemme ovat kovia sukeltamaan. Painottomuus ja äänimaailman muuttuminen tekevät vapaasukelluksesta koukuttavan lajin.

Rentoutuminen / suorittaminen

Olen nimennyt itselleni supermiessyndrooman. Säntään viitta hulmuten asiasta toiseen tekemään paremmin kuin muut – ja aina on pakko tehdä itse.

Haluaisin kuitenkin olla rentoreiska: leppoisa isä, ihana aviomies ja mukava seuramies, joka suhtautuu asioihin rennosti.

Yksi nimeni kirjaimista saatava anagrammi on ”rennosti eevert”. Vaimoni muistuttaakin minua aina, että ”rennosti Eevert!”

Voit lukea kaikki Vesterisen valinnat ET-lehden numerosta 1/2023. Tilaajana voit lukea ne myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, tutustu Digilehdet.fi-palveluun.

Tero Vesterinen, 47

  • Syntynyt vuonna 1975 Vantaalla, asuu Porvoossa.
  • Muusikko, Vesterinen yhtyeineen -bändin keulakuva.
  • Vaimo Sanna, lapset Unna, 12, ja Kyösti, 7.
  • Ajankohtaista Hetken ikuinen -albumi ilmestyy maaliskuussa ja käynnistää konserttikiertueen. Tuttu myös Elämäni biisi -televisio-ohjelmasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla