Gazpachon maku on täyteläisin, kun keitto saa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Gazpacho
1 litra keittoa
1 dl rouhittua kuivaa vaaleaa leipää tai ½ dl korppujauhoja
1 dl oliiviöljyä
1 kg tomaatteja
1 punainen paprika
1 sellerinvarsi
2 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
Tee näin:
Lisää rouhittu leipä ja oliiviöljy monitoimikoneen kulhoon.
Pese kasvikset. Lohko tomaatit ja leikkaa kannat pois. Halkaise paprika ja poista sisältä kota. Leikkaa paprika lohkoiksi. Pätki selleri pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulikynnet.
Laita kasvikset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa jäähdytettynä.
Kokeile myös muita ihania keittoreseptejä:
Samettinen porkkanamantelikeitto
Tyrnimehulla aateloitu lohikeitto