Gazpachon maku on täyteläisin, kun keitto saa tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Gazpacho

1 litra keittoa

1 dl rouhittua kuivaa vaaleaa leipää tai ½ dl korppujauhoja
1 dl oliiviöljyä
1 kg tomaatteja
1 punainen paprika
1 sellerinvarsi
2 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin:

Lisää rouhittu leipä ja oliiviöljy monitoimikoneen kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pese kasvikset. Lohko tomaatit ja leikkaa kannat pois. Halkaise paprika ja poista sisältä kota. Leikkaa paprika lohkoiksi. Pätki selleri pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulikynnet.

Laita kasvikset monitoimikoneen kulhoon ja soseuta keitto tasaiseksi. Mausta etikalla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa jäähdytettynä.

 

Kokeile myös muita ihania keittoreseptejä:

Samettinen porkkanamantelikeitto

Tyrnimehulla aateloitu lohikeitto

Täyteläinen tomaatti-kikhernekeitto

Suussa sulava avokadokeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla