Kotia voi nyt kaunistaa nimekkäiden tekijöiden tekstiileillä. Poimimme viisi parasta arkikäyttöön.

Sibelius-monumentti, Vallila Interior

1. Verhossa heiluu Sibelius

Yllättävää kyllä, kuvanveistäjä Eila Hiltusen (1922–2003) Sibelius-monumentista ei ole aiemmin tehty minkäänlaista matkamuistoa, mutta nyt siitä on Hiltusen perikunnan luvalla jalostettu pari rytmikästä verhomallia. Muitakin monumenttituotteita on vielä tulossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vallila Interior on käyttänyt mallistojen suunnittelijoina myös eri alojen tähtiä, kuten iskelmälaulaja Lauri Tähkää ja kenkäsuunnittelija Minna Parikkaa. Syksyllä nähdään, millainen on elokuvaohjaaja Dome Karukosken ”katseen pysäyttävä” kangas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tom of Finland, Finlayson

2. Tuhma Meripoika pyörii lakanassa

Finlayson otti riskin – ja se kannatti. Taiteilija ja homoikoni Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen piirroksiin ja sarjakuviin perustuvat tuhmat tukkijätkät ja meripojat ovat herättäneet huomiota ja keränneet kiitosta pitkin maailmaa, myös humoristisuudellaan. Piirroksia on painettu pussilakanoihin, patakintaisiin, essuihin, käsi- ja kylpypyyhkeisiin sekä kasseihin. Fellows-puuvillakankaan metrihinta on 29 euroa.

Laaksonen on Tove Janssonin ohella kansainvälisesti tunnetuin taiteilijamme.

Touko Laaksosen töiden laaja näyttely Helsingin Taidehallissa 7.5.–7.8.

Muumit, Finlayson

3. Makeita unia

Tove Janssonin alkuperäisiin piirroksiin perustuvat tekstiilit ovat ilahduttaneet lastenhuoneissa vuosikymmeniä. Uusimmat kuosit ovat mustavalkoisia ja puhuttelevat kaikenikäisiä muumifaneja. Yömuumi-torkkupeitto on täyttä puuvillaa. Bongomuumi-sivuverho kertoo kokonaisen tarinan. Nykyisin muumit seikkailevat myös keraamisissa laatoissa.

Pauli Vuorisalon taidetekstiilit

4. Viivoja matossa

Kuvataiteilija Pauli Vuorisalon virtuoosimaisen viivan markkina-arvo tajuttiin jo vuosia sitten sekä keramiikassa että matoissa. Kuvan uniikki Haikara-matto on tuftattua villaa, ja se soveltuu kobeliinin tavoin myös seinälle nostettavaksi. Koko on 220 x 130 senttiä.

Tiedustelut malleista: nina.mobarac@gmail.com  

Klaus Haapaniemi

5. Oi, mitä rönsyjä!

Klaus Haapaniemi on Suomi-designin riemastuttava uudistaja ja maailmanvalloittaja. Hänen satumaisen runsaat kuosinsa ammentavat kansanperinteestä omaperäisellä ja raikkaalla tavalla.

Haapaniemi on huikean monipuolinen: tekstiilejä, tapetteja, vaatteita, kalusteita, oopperan lavasteita… Esimerkiksi Nocturnal Bloom -kuosia on painettu silkille, ja siihen voi kietoutua lakanoissa, yöpaidassa ja aamutakissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla