Tamppaatko mattoja? ET-lehden kysely herätti vastauksia – niin tamppauksen puolesta kuin vastaan.

Monissa kerros- ja rivitaloissa järjestyssäännöt ohjeistavat sen, milloin mattoja voi tampata. Silti tamppaaminen ärsyttää monia asukkaita.

ET-lehden keskustelupalstalla mattojen tamppauksesta virkosi nopeasti kaksi näkökulmaa: puolesta ja vastaan. Kielteiset kommentit koskivat muun muassa tamppauksen meluhaittoja.

– Tuo toiminto, joka levittää hirvittävää meteliä ja kaikuu kerrostalojen seinistä, on sanoinkuvaamatonta kidutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toimintoon mieltyneet puolestaan perustelivat tamppausta esimerkiksi raikkaalla tuoksulla ja omaisuuden huolehtimisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tamppaaminen kertoo siisteistä naapureista. Sellaisista, jotka haluavat pitää omaisuudestaan huolen. Arvostan.

Keskustelu käynnistyi viikon kysymyksestä, jossa selvitettiin, kuinka moni lukijoista tamppaa mattoja. Etlehti.fi:ssä selvisi, että vain kolmannes tamppaa.

Tämän jutun kirjoittamisen aikaan kyselyyn vastanneista 68 prosenttia ei tamppaa mattojaan (toim. huom. tilanne elää, sillä kysely on yhä aktiivinen). Heille riittää esimerkiksi mattojen imurointi ja tuulettaminen. Kaikille tämä ei käy.

– Vaikka olisi minkälainen pölynimuri niin sillä ei saa sellaista puhtauden tuntua huoneistoon ja mattoihin kuin mattojen tamppaamisella. Minä ainakin tamppaan mattoni kerran kuussa niin kauan kuin sitä(kin) ei lailla kielletä.

Tamppaaminen voi olla hankalaa myös oman kunnon ja liikkuvuuden vuoksi. Myöskään kaikkia mattoja ei ole tarkoitettu tampattavaksi.

– Minulla on sellainen olohuoneen matto, jonka ohjelapussa ei suositella tamppausta.

Mitä mieltä sinä olet? Onko mattojen tamppaaminen kidutusta? Keskustele aiheesta täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla