Kesälomakausi on kuumimmillaan. Matkoille lähtevän on syytä suojata koti: Valitettavasti murtovarkaat kun eivät lomaile.

Jos poistut kotoasi pidemmäksi ajaksi, reissuun tai mökille, kannattaa tyhjäksi jäävä talo suojata hyvin.

Poliisin tietoon tulee vuosittain noin 6 000 asuntoihin ja vapaa-ajan asuntoihin tehtyä murtoa, kertoo Verisure tiedotteessaan. Asuntomurrot lisääntyvät selkeästi kesäkuukausina, kun kodit ovat paljon tyhjillään.

Lue tästä ammattilaisen vinkit kodin lomakuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Tehokkain tapa ennalta ehkäistä asuntomurtoja on pitää koti aina mahdollisimman asutun näköisenä. Pyydä  naapureilta apua ja pyydä heitä pitämään kotiasi silmällä, jos he eivät ole samaan aikaan lomilla. Pyydä joku tyhjentämään postilaatikkosi, täyttämään roskistasi tai ajamaan auto välillä pihaasi. Voit myös jättää pihalle lasten leluja, kengät ulko-oven eteen tai vaikka muutamia likaisia astioita tiskipöydälle.
  • Älä kerro matka-aikeistasi sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Twitterissä. Julkaise lomakuvat vasta kotiin saavuttuasi. Älä kirjaudu eri sijainteihin loman aikana.
  • Kunnollinen lukitus ulko-oviin on syytä hankkia.
  • Varmista, että kaikki ikkunat on kunnolla suljettu – myös yläkerrassa ja kellareissa.
  • Älä jätä arvotavaroita näkyville. Parasta on piilottaa arvokkaat tavarat paikkoihin, joista ne on vaikea löytää.
  • Jos kodissasi on hälytys- ja vartiointipalveluihin liitetty turvajärjestelmä, varmista, että palvelusta kertovat turvatarrat ovat hyvin näkyvillä kaikissa ovissa ja ikkunoissa.  Myös kesäaikaan kannattaa ajastaa valot välillä syttymään iltaisin tai vaikka kytkeä television päälle. Erilaisilla palveluilla voit etäohjata kotisi valoja ja muita kodin sähkölaitteita vaikkapa älypuhelimella tai voit ajastaa ne kytkeytymään päälle automaattisesti tiettyyn aikaan.

    Lähde: Turvaratkaisuja tarjoava Verisure ja viestintävastaava Helena Tielinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla