Kun palo tehdä omin käsin iskee, leviää se helposti muihinkin. Käsityökorttelissa on taatusti persoonallisia, laadukkaita tuotteita.

Ensimmäinen Käsityökortteli-myyntitapahtuma järjettiin viime syyskuussa Helsingin Narinkkatorilla. Sittemmin se oli myös Jyväskylässä, Tampereella ja Seinäjoella.

– Suurin osa käsityöyrittäjistä työskentelee yksin. Työtapojemme, materiaaliemme ja tuotteidemme kirjolle on vain mielikuvitus rajana. Yksi asia yhdistää meitä: palo tehdä omin käsin. Suomen Käsityöyrittäjät -ryhmässä meitä on noin 300 jäsentä, toteaa Jasmiina Ahti.

Vain kotimaisia tuotteita

Käsityökortteli-tapahtumissa saa myydä vain itse valmistettuja kotimaisia tuotteita. Myyntipaikkojen hinnat pysyvät kurissa talkootyön ansiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Kun kaikki myyjät ovat ammattimaisia käsityöyrittäjiä, laatu- ja hintataso ovat yhtenäiset. Monissa tapahtumissa on mukana myös harrastelijoita, joilla toki voi olla hyvinkin laadukasta käsityötä. Mutta heidän hintoihinsa verrattuna ammattiyrittäjä veroineen erottuu ikävästi, Jasmiina Ahti pohtii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Käsityökortteli-tapahtumissa parasta on henki. Tapahtumat on talkoilla toteutettu, pienyrittäjät ovat verkostoituneet.

– On myös helpottavaa, että Käsityökortteleissa ei tarvitse kilpailla massatuotantoa vastaan. Koko homman suola ovat kuitenkin asiakkaat. On mukavaa keskustella käsityöharrastajien kanssa. Oivalluksia tulee puolin ja toisin.

Jasmina Ahti liikkuu markkinoilla kauppa-autolla, joka on hänen miehensä kunnostama vuoden 1976 VW Kleinbus. Kaikki ovat siitä kiinnostuneita, mutta mieluiten siitä juttelevat kuulemma miehet.

– Vanhalla autolla on oikkunsa ja vikansa, mutta olen päässyt jokaiseen ilmoittautumaani tapahtumaan. Vain yhdestä tapahtumasta kotiuduin hinausköyden päässä...  Minusta ja autostani on tullut erottamattomat ja etsin ensisijaisesti myyntitapahtumia, joihin sillä on mahdollista osallistua.

– Tuotteistani suosituimpia värikkäät keppihevoset ja niiden tarvikkeet suitsista riimuihin. Kaikissa tuotteissani on sama iloinen sirkusmainen värimaailma, joka syntyy kierrätettyjen ja uusien kankaiden yhdistelystä.  


Käsityökortteli-sivustolla on noin 200 yrittäjää, jotka osallistuvat Käsityökortteli-tapahtumiin.
6.–7.9.2014 Jyväskylä, Toivola
13.9.2014 Helsinki, Narinkkatori

Ahdin tila on onnellisen käsityöläisen sekatavarakauppa. Jasmiina Ahti suunnittelee, toteuttaa ja myy värikkäitä lastenvaatteita, asusteita kaiken ikäisille sekä pieniä lahjatavaroita ja sisustustuotteita arjen iloksi ja hyödyksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla