Tämä "suosoppa" maistuu kaikille, niin arkena kuin pyhänä.

4–6 annosta

  • 1 l vettä
  • 2 dl karpaloita tuoreina tai pakastettuina
  • 1–2 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja

Lisänä

  • vaahdotettua kermaa

Tee näin

  • Keitä karpaloita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne alkavat hajoilla pirskahtaen.
  • Siivilöi liemi ja painele marjoista irtoava mehu siivilää vasten kattilaan. Mausta mehu sokerilla.
  • Sekoita perunajauhot tasaiseksi tilkkaan vettä. Kaada suurus ohuena nauhana mehuun samalla sekoittaen.
  • Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
  • Lisää joukkoon tuoreet tai jäiset lakat.
  • Kaada kiisseli tarjoiluastiaan.
  • Tarjoile jäähtynyt kiisseli kermavaahdon kanssa.

Vinkki: Kiisseli maistuu myös riisi- ja mannapuuron lisänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lukijan keittiöstä:

”Sain karpalo-lakkakiisselin ohjeen vuosia sitten mieheni sisarelta ja hän puolestaan omalta äidiltään. Kiisselin hapokkaat karpalot ja aromikkaat lakat ovat suomalaisia makuja parhaimmillaan. Tämän ’suosopan’ ohjeen haluaisin säilyttää jälkipolville.”
Sirpa Äikäs, Keuruu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla