
Karpalorouhe jälkiruuan pinnalla tuo annokseen makua ja kuitua. Kokeile myös paahdettuja pähkinöitä.
6 annosta
1 l vettä
5 sentin pala tuoretta inkivääriä
2 ½ dl karpaloita
1 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
3 rkl perunajauhoja
½ dl vettä
1– 2 dl karpaloita
Lisäksi
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
(karpalorouhetta)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Kuori ja viipaloi inkivääri ja lisää karpaloiden, sokerin ja suolan kanssa veden joukkoon kattilaan. Hauduta kiisselipohjaa 15 minuuttia.
- Siivilöi karpalot ja inkivääripalat. Purista karpalot siivilää vasten, niin saat kaiken maun marjoista. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä ja kaada suurus kiisseliin ohuena nauhana. Nosta kattila liedelle ja anna kiisselin kiehahtaa. Jäähdytä ja lisää sitten karpalot.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja makeuta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Tarjoa vaahto kiisselin kanssa.
Seuraa meitä Facebookissa