Tämä mehevä piirakka ei jätä ketään kylmäksi! 

8–10 palaa

Pohja

1 ½ dl kylmää vettä
2 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 ½ rkl rypsiöljyä
¾ tl suolaa

Täyte

2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 ½ dl kermajuustoa raasteena
1 ½ rkl tuoretta rosmariinia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 dl poron kylmäsavurouhetta
1 dl tuoreita karpaloita

  • ˜ Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Sekoita kylmän veteen jauhot, öljy ja suola tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 23 cm) ja nosta taikinaa myös vuuan reunoille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia.
  •  Tee sillä välin täyte. Sekoita munat ja kerma tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon puolet juustoraasteessa, silputtu rosmariini ja rouhittu mustapippuri.
  • ˜ Ota vuoka uunista. Lisää pohjalle poron kylmäsavurouhe, munamassa, karpalot ja loput juustoraasteesta. Jatka kypsennystä noin 25 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä.