Tämä sipulipiirakka on äärimmäisen pehmeä ja mehevä, terveellisen ruistaikinapohjan kera.

Ainesosat

Pohja

  • 1 pkt ruispiirakkataikinaa

Täyte

  • 2 keltasipulia
  • 2 punasipulia
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl siirappia ripaus suolaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2–3 munaa
  • 1 dl sinihomejuustomuruja
  • 2 dl emmentalraastetta
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
  • ½ tl suolaa mustapippuria

1. Painele sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Valmista täyte. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota pannulla rypsiöljyssä. Lisää siirappia ja ripaus suolaa.
3. Sekoita kermaan munat, juustot ja mausteet.
4. Kaada piirakkavuokaan kermaseos ja päälle sipulit.
5. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vinkki: Tee annospiiraita.  Bruno Pikku Piirasvuoissa taikinasta syntyy kolme
pienempää annosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla