Voit tehdä piirakan joko tuoreista tai pakastetuista sienistä.

1 pkt iso lehtitaikinalevy, ­Myllyn Paras

Täyte:

2 l tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, tatteja, mustatorvisieniä tai ­¾ l pakastettuja sieniä
rypsiöljyä paistamiseen
1 (400 g) kesäkurpitsa
(suolaa)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastetun sitruunan kuorta
ripaus suolaa ja sokeria
4 munaa
4 dl ruokakermaa
1 ps (150 g) juustoraastetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
rouhittua pippurisekoitusta

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Ota taikina pakasteesta sulamaan.
  • Puhdista ja pilko sienet. Kuumenna sienistä pannulla kosteus. Lisää lopuksi tilkka öljyä ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnalle suolaa. Itketä viipaleita 10 minuuttia. Pyyhi kosteus ja suola talouspaperilla.
  • Paista kesäkurpitsoja pannulla noin ­5 minuuttia eli kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Lisää lopuksi öljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä ripaus suolaa ja sokeria.
  • Sekoita erillisessä astiassa munat, kerma, puolet juustoraasteesta ja mausteet.
  • Kauli taikina uunipellin (noin 25 x 30 cm) pohjalle. Kaada päälle kerma. ­Ripottele pinnalle kesäkurpitsat, sienet ja loput juustoraasteesta.
  • Paista piirakkaa 200-asteisen uunin ­keskitasolla noin 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla