Voit tehdä piirakan joko tuoreista tai pakastetuista sienistä.
1 pkt iso lehtitaikinalevy, Myllyn Paras
Täyte:
2 l tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, tatteja, mustatorvisieniä tai ¾ l pakastettuja sieniä
rypsiöljyä paistamiseen
1 (400 g) kesäkurpitsa
(suolaa)
2 rkl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastetun sitruunan kuorta
ripaus suolaa ja sokeria
4 munaa
4 dl ruokakermaa
1 ps (150 g) juustoraastetta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
rouhittua pippurisekoitusta
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Ota taikina pakasteesta sulamaan.
- Puhdista ja pilko sienet. Kuumenna sienistä pannulla kosteus. Lisää lopuksi tilkka öljyä ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
- Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Ripottele leikkuupinnalle suolaa. Itketä viipaleita 10 minuuttia. Pyyhi kosteus ja suola talouspaperilla.
- Paista kesäkurpitsoja pannulla noin 5 minuuttia eli kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Lisää lopuksi öljy, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä ripaus suolaa ja sokeria.
- Sekoita erillisessä astiassa munat, kerma, puolet juustoraasteesta ja mausteet.
- Kauli taikina uunipellin (noin 25 x 30 cm) pohjalle. Kaada päälle kerma. Ripottele pinnalle kesäkurpitsat, sienet ja loput juustoraasteesta.
- Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa