Onko C-vitamiinitasosi kunnossa? Vaikka olisikin, tämä herkullinen pasta maistuu taatusti – vitamiinivarastoja täydentäen.

4 annosta

350 g täysjyväpastaa

Kastike
400 g parsakaalia
2 rkl voita
½ –1 tl chililastuja
2 kokonaista appelsiinia
1 keltainen paprika
½ rkl hunajaa
1 tl suolaa
parmesaania
1 dl pastan keitinlientä
(pekonia tai kypsää broileria)

  • Laita pasta kiehumaan. Valmista sillä aikaa nopea kastike.
  • Irrota parsakaalin kukinnot ja leikkaa paksumpi varsipala pieniksi kuutioiksi. Keitä parsakaali napakan kypsäksi vähässä vedessä noin 5 minuuttia. Kuori toinen appelsiini ja poista huolella valkoinen kuoriosa. Paloittele appelsiini reiluiksi paloiksi. Pese ja kuutioi paprika.
  • Sulata nokare voita pannulla ja lisää chililastut, parsakaalit ja paprika pannulle kahdeksi minuutiksi. Purista joukkoon toisen appelsiinin mehu.
  • Lisää appelsiinipalat pannulle pariksi minuutiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Ota pastan keitinliemi talteen ja lisää loraus kastikkeeseen.
  • Siivilöi pasta ja lisää parsakaali-appelsiinikastike joukkoon. Raasta sekaan runsaasti parmesaaniraastetta.
  • VINKKI! Saat ruuasta tuhdimman, kun lisäät joukkoon paahdettuja pekonikuutioita tai kypsää broileria.