Kuva Ullamaija Hänninen
Kuva Ullamaija Hänninen

Tämä hernehöystö maistuu grilliruoan lisukkeena tai sen voi sekoittaa vihersalaatin joukkoon.

4 annosta

4 dl riivittyjä herneitä
1 purjo
4 valkosipulinkynttä
½ dl oliiviöljyä
100 g fetaa
tuoretta salviaa
mustapippuria

Valmista herkulliset kurkkukierteet – video opastaa

  • Riivi herneet. Halkaise ja huuhtele purjo, leikkaa puolirenkaiksi. Hienonna
    valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla oliiviöljyssä.
  • Lisää joukkoon herneet ja jatka paistamista muutama minuutti. Murenna pannulle feta ja lisää silputtu salvia. Viimeistele höystö rouhitulla mustapippurilla.
  • Tarjoa sellaisenaan grillatun kanan tai vaalean kalan lisäkkeenä.

Vinkki! Höystön voi myös sekoittaa vihersalaatin joukoon.

Lue myös: Kaukomaiden maistuvimmat vinkit kesägrillaamiseen